реклама партнерів:
Головна » 2021 » Червень » 15 » У Чернігові відкрили дитячу літературну школу «Кошлатий Борушко»
18:48
У Чернігові відкрили дитячу літературну школу «Кошлатий Борушко»
У Чернігові відкрили дитячу літературну школу «Кошлатий Борушко» У Чернігові, на базі міської бібліотеки ім. М. Коцюбинського, відкрили першу в місті дитячу літературну школу із дещо кумедною назвою "Кошлатий Борушко".
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу
"Ми знаємо, що ви багато пишете, мрієте стати відомим письменниками, авторами бестселерів і тому хочемо вас мотивувати. Писати ми будемо про наше місто. Це може бути будь-який жанр - історичний роман, казка, легенда, фентезі", - сказала на відкритті слухачам школи кураторка проєкту, директорка міської бібліотечної системи, кадидатка філологічних наук Людмила Зіневич.

Зі знаменною подією юних літераторів вітали спонсори, представники міської влади та письменники.

Зіневич розповіла, що навчатись у школі забажало понад 30 дітей віком 8-15 років, з яких 5-7 - у режимі офлайн. Інтенсив-заняття триватимуть до 22 червня, після чого учні писатимуть твори, надсилатимуть їх письменникам на вичитку й редагування. У вересні, до Дня міста, за підсумками роботи школи буде видано колективну збірку дитячих літературних напрацювань.

Заняття у школі проводитимуть знані письменники та митці. Вони навчатимуть дітей вибудовувати сюжет, створювати яскраві персонажі, виписувати художні деталі, ілюструвати власні твори й презентувати їх на публіці.

Проєкт буде реалізований завдяки грантовій підтримці Українського культурного фонду (135 тис. грн) та внескам десятків доброчинців на загальну суму близько 50 тис. грн. Кошти підуть на організацію навчального процесу, видання підсумкової збірки та виплату гонорарів викладачам. Для слухачів школи навчання буде безкоштовним.

Борушко Кошлатий, який дав назву школі та буде її символом - це чарівний коник, персонаж чернігівської билини XII ст., прототип відомого Горбоконика, який допомагає своєму господарю виконати нездійсненні завдання. Для юних літераторів його образ має стати своєрідним Пегасом, який винесе їх на вершини письменницької слави. Сувенірного "Борушка" для школи за принципом ляльки-мотанки виготовила чернігівська майстриня Олександра Дідович.

Зі слів організаторів проєкту, ідея відкриття "Кошлатого Борушка" стала логічним продовженням реалізації в Чернігові проєкту "Літературна школа "Цвіт папороті" для дорослих, що за підтримки УКФ був реалізований влітку 2019 року. Серед учнів школи було чимало молоді, наймолодшому слухачу виповнилось 13 років.

Фото: Кошлатий Борушко/Facebook



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 3317 | Теги: діти, Кошлатий Борушко, Чернігів | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar