реклама партнерів:
Головна » 2015 » Січень » 23 » У Чернігові відзначили День Соборності України
13:13
У Чернігові відзначили День Соборності України
У Чернігові відзначили День Соборності України 22 січня голова обласної ради Микола Звєрєв разом із в.о. голови обласної державної адміністрації Сергієм Журманом привітали жителів Чернігівщини з Днем Соборності і Свободи України. Урочисте засідання відбулося в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм.
Перед початком заходу керівники області оглянули експозицію з історії українського державотворення, представленої Чернігівським обласним історичним музеєм ім. В.В. Тарновського та обласним архівом.
Цього ж дня з нагоди державного свята від учасників зібрання покладено квіти до пам'ятника Великому Кобзареві Тарасу Григоровичу Шевченку та до пам'ятного знаку «Борцям за волю і незалежність України». Присутні вшанували пам'ять загиблих, які віддали своє життя за територіальну цілісність та незалежність України, хвилиною мовчання.
Микола Звєрєв у своєму виступі зазначив, що Свято Соборності і Свободи - ці дві великі цінності завжди є невід'ємними. Вони сягають глибокого коріння, ще з часів Київської Русі. Дуже велика ціна заплачена попередніми поколіннями, щоб Україна стала соборною, єдиною і неподільною державою.
За словами керівника, 22 січня 1919 року є символом увіковічення прагнення нашого народу жити у єдиній соборній незалежній державі.
- Хто б не посягав на територіальну цілісність, єдність, свободу українського народу, він не переможе нас. І сьогодні та війна, від якої страждає теперішнє покоління, обов'язково буде зупинена, Україна переможе і буде єдиною, бо з нами правда і Господь Бог, - наголосив Микола Звєрєв.
Голова обласної ради за активну громадську діяльність, вагомий особистий внесок у справу розбудови демократичної, соціальної і правової держави та з нагоди Дня Соборності України вручив почесні грамоти з відзнаками керівнику молодіжної громадської організації «Апельсин» Ірині Черенько та заступнику голови обласного товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка, голові благодійного фонду «Ніжен» Миколі Шкурко.
Перед громадою також виступив в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман, який вручив окремим із учасників зібрання державні нагороди і подяки обласної державної адміністрації.
На завершення урочистого зібрання відбувся святковий концерт за участю артистів та творчих колективів філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1030 | Теги: обласна рада, Чернігівщина, День Соборності | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar