реклама партнерів:
Головна » 2023 » Січень » 23 » У Чернігові зводять модульне містечко для тих, хто вратив житло
18:35
У Чернігові зводять модульне містечко для тих, хто вратив житло
У Чернігові зводять модульне містечко для тих, хто вратив житло На ділянці площею 2 га вже встановлені сім дерев'яних двоповерхових багатоквартирних будинків. Почергово у кожному з них виконуються внутрішні роботи з підведенням необхідних комунікацій, а у подальшому й умеблюванням помешкань і благоустроєм прилеглої території.

За кілька місяців на вулиці Володимира Дрозда виросло ціле модульне містечко. Так у Чернігові вирішують питання розселення містян, які втратили власне житло внаслідок воєнної агресії рф.
Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко не вперше особисто приїздить на цей об'єкт, слідкуючи за темпами будівництва, але цього разу також були запрошені і журналісти, аби на власні очі побачити якість робіт, які тут виконуються.
Проєкт будівництва реалізується спільними зусиллями Національного комітету товариства Червоного Хреста України та Чернігівської міської ради. Ці відносини зафіксовані підписаним тристороннім меморандумом.

Основні роботи фінансує Червоний Хрест. За попередніми розрахунками, на реалізацію своєї частини робіт вони виділяють 3,5 млн доларів, якими розпоряджаються самостійно.
— Вони самостійно проводять тендерні процедури та закуповують все необхідне обладнання. Ми дуже вдячні за співпрацю, вони суттєво підтримали Чернігів і значними сумами, — висловив слова вдячності Владислав Атрошенко.

Чернігівська міська рада, у свою чергу, виділили землю під будівництво, забезпечує підведення всіх комунікацій (водопостачання, водовідведення, електроенергія), закладання фундаменту під будинки та займатиметься благоустроєм території (освітлення, дитячі майданчики, мощення доріжок тощо). На все перераховане виділяються кошти вже з бюджету тергромади.
— Зі своєї сторони хочу сказати, що співпраця з містом проходить дуже плідно. У нас є розуміння вимог сторін, розуміння термінів виконання робіт, розуміння якості. Місто вчасно підготувало ділянку та фундаменти для будиночків. Намагаємось якнайшвидше завершити цей проєкт, аби заселити сюди людей, яким необхідний дах над головою, — говорить Микита Ільїн, керівник напрямку відновлення житла Національного комітету товариства Червоного Хреста України.

У модульному містечку всього буде розміщено сім двоповерхових будинків із загальною кількістю квартир 112: 1-кімнатних — 84 (28,7 м²), 2-кімнатних — 28 (38,6 м²). Помешкання будуть також умебльовані.

Шукаючи шляхи вирішення житлового питання у місті, яке зазнало суттєвих руйнувань під час активних бойових дій у лютому-березні 2022-го, органи місцевого самоврядування керувалися тим, аби людям було комфортно і затишно в нових тимчасових домівках.

— За логікою процесу після нашої перемоги в якийся термін, хай це буде 10-12 років, росія повинна виплатити репарації і, очевидно, що повинно бути збудоване нормальне багатоповерхове житло і людям запропоноване замість їхнього зруйнованого, або відновлені приватні будинки. Швидко це не буде. Тут люди будуть жити роками. Тому якість повинна бути достойна людини, — зазначає очільник Чернігова.
Це хоч і тимчасове житло, але терміни його експлуатації до 100 років.
Як все буде завершено, попередньо це середина осені 2023-го, то саме сюди будуть заселені чернігівці, які втратили житло внаслідок воєнної агресії рф, або ж переселенці. Порядок розселення виписаний Постановою Кабміну №495

Як виглядатиме завершений проєкт




Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1634 | Теги: війна, Чернігів, модульні будинки | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar