реклама партнерів:
Головна » 2020 » Травень » 30 » У Холмах на Корюківщині з’явився «Затишний берег»
06:59
У Холмах на Корюківщині з’явився «Затишний берег»
У Холмах на Корюківщині з’явився «Затишний берег» У селищі Холми створили громадську організацію риболовів об’єднаної територіальної громади «Затишний берег». Вона об’єднала сотню членів з селища та два десятки любителів цієї справи з села Камки.
Пишуть susidy.city, які побували в цій гарній місцині.

Головою громадської організації обрали Віктора Пастушенка, завідувача господарства селищної ради. Кожен із членів "Затишного берега" сплачує по сто гривень членських внесків у місяць, пенсіонери — п’ятдесят.

Заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Олександр Корх розповів, що ентузіасти збереження і примноження рибних багатств рідного краю почали активно здійснювати свої задуми. Наймали екскаватор, який поглибив річище річки, що впадає у центральний став селища. Після буревію випиляли повалені дерева, розчистили береги.

Мости через річку теж полагодили. На одному з них замінили металеві бильця, пофарбували. Є ідея з часом зробити тут «міст закоханих». Можливо, бесідки встановлять.

Запустили у водойму триста кілограмів мальків коропа, товстолобика. Сітками біля мостів перегородили річку, щоб риба не йшла у центральний ставок, де водяться щуки. Підгодовують водну молодь зерном.

Один з членів товариства надав фургончик. Встановили його на березі для чергувань
Ця територія по-місцевому Подолом називається. Хочуть члени товариства, щоб гарним місцем був цей затишний берег. І щоб риба водилася, і пляж для купання був, і «міст закоханих».

Після поглиблення водойми відкрилися чисті водні джерела. І навіть у ближніх колодязях рівень води піднявся. У планах цих людей — і далі по річищу річки облаштовувати водойми.





Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 1179 | Теги: Холми, Річка, Затишний берег | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar