реклама партнерів:
Головна » 2015 » Жовтень » 10 » У Ніжині Покровський ярмарок
19:26
У Ніжині Покровський ярмарок
У Ніжині Покровський ярмарок Сьогодні, 10 жовтня, у Ніжині проходить Покровський ярмарок.
Про це повідомляє місцевий сайт Нежатин
"наше місто прокинулося дуже рано. Ніжинці, народні майстри, підприємці, гості – всі готувались до масового святкування. Сьогодні ніжинці святкують щорічний традиційний Покровський ярмарок. Зранку, о 10.00, на центральній площі міста відбулося його урочисте відкриття. З новенької сцени ніжинців вітали керівництво та гості, лунали співи та виступали дитячі та юнацькі творчі колективи зі своїми танцями – сучасними та народними.З іконою Святої Покрови по площі пройшов настоятель храму Святої Покрови отець Михаїл Якубів, він покропив усіх святою водою та побажав миру і благополуччя.
Саме цього дня в НАТІ «Ніжинському агротехнічному інституті» відбулося урочисте відкриття фасаду, де нещодавно було завершено ремонт. На офіційні «входини» було присутнє керівництво Національного університету біоресурсів і природокористування України «Ніжинський агротехнічний інституту”. Також діяла виставка продукції власного городу та ферми — навчального господарства інституту : зернові, овочі, гриби, поросята та овечки…Все екологічне та чисте, адже пестицидами не користуються, продукція йде на реалізацію та на забезпечення їдальні, зазначила провідний спеціаліст лабораторії біологічного землеробства.
Покровський ярмарок щорічно збирає на щедрій Ніжинській землі гостей з усіх куточків України та навіть зарубіжжя. Покровський ярмарок показує яскраву самобутність Ніжинщини, полонить духовними традиціями й винятковим колоритом. Ось і цього року в центрі міста до своїх товарів припрошував місцевий виробник, а також підприємці з Прилук, Куликівки, Борзни, Чернігова, Полтави… По Гоголівській прогулюються лицарі в обладунках, з щитами та мечами (гості з Чернігова), козаки з Миргородського козацтва «Апостол» відкрили «Монетний двір»: чеканять алюмінієві, мідні, латунні та медальйони, а ніжинські майстри демонструють свої вироби.
Гість із самісінької Грузії – привітний дядя Гіві, який щороку торгує справжніми східними прянощами на Ніжинському Покровському ярмарку, бажав миру нашій державі, а про ніжинців говорив, що це дуже добрі, привітні й позитивні люди. Лірник Олександр із Києва приїжджає до нашого міста невперше, сьогодні він висловив побажання, щоб на ярмарку більше продавали власні вироби майстри, а не велась купівля-продаж товару, який зазвичай можна придбати на ринку.
На майданчику біля Храму Всіх Святих тим часом розгорнувся «Фестиваль національної кухні». За бажанням ніжинці могли зігрітися, покуштувавши смачного куліша із казана та шашлика із димком. Серед українських страв були і грузинські. А ще просто неба смажили картопляні чіпси кулінари з Ічні.
А ще цього дня на весільний рушник стали молоде подружжя з Ніжина – єдині, хто укладає шлюб цього дня".





Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1319 | Теги: Покровський ярмарок, Ніжин | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar