реклама партнерів:
Головна » 2015 » Серпень » 19 » У прикордонних районах Чернігівщини буде посилено сигнал українського телебачення
20:19
У прикордонних районах Чернігівщини буде посилено сигнал українського телебачення
У прикордонних районах Чернігівщини буде посилено сигнал українського телебачення Протягом останніх двох років обласна влада неодноразово порушувала питання інформаційної безпеки Чернігівщини. Зокрема, наголошувалося про необхідність захисту українського телерадіопростору від ворожої пропаганди. Адже в населених пунктах поблизу українсько-російського кордону сигнал українського радіо й телебачення або слабкий, або взагалі відсутній. Натомість передавальні станції в Брянській області з сучасною апаратурою можуть передавати сигнал російського ТБ на десятки кілометрів вглиб території Чернігівщини. Особливо від цього потерпають Семенівський і Новгород-Сіверський райони.

Ця проблема стосується як аналогового мовлення, так і цифрового. Адже у прикордонній смузі впродовж усієї ділянки державного кордону з Росією наявний невпевнений прийом телесигналів українських телеканалів.

Чернігівська ОДА актуалізувала питання інформаційної безпеки перед столичною владою, звернувшись до уряду, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, Держкомтелерадіо, Концерну РРТ. У зверненнях ішлося про необхідність комплексного розв’язання питання інформаційної безпеки прикордонних районів, зокрема – встановлення потужнішої апаратури для передачі аналогового та цифрового телесигналу, надання концерну РРТ ліцензії провайдера цифрової телемережі й подальше розгортання ним мережі мовлення, в тому числі – і у проблемних частинах Чернігівської області.

Один із варіантів розв’язання проблеми – встановлення додаткової потужнішої передавальної апаратури, яка поширюватиме сигнал на прикордонні території. Про це йшлося на засіданні комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення під головуванням заступника Міністра інформаційної політики Тетяни Попової. До роботи комісії, за дорученням керівництва області, долучився директор департаменту інформаційної політики Чернігівської ОДА Андрій Подорван.

Комісія запропонувала безоплатно передати області кілька потужних передавачів. Однак для їх функціонування потрібно закупити додаткове обладнання (фідери і антени), а також оплату спожитої електроенергії. На ці потреби можуть бути використані кошти місцевих бюджетів. Інший шлях – ініціювати прийняття відповідної постанови Кабміну.

«Ми напрацювали один із варіантів посилення сигналу Першого національного на прикордонні райони. Встановивши потужний передавач у Холмах, ми практично удвічі збільшимо територію стійкого сигналу державного каналу, – сказав голова облдержадміністрації Валерій Куліч.

До речі, обласною владою спільно з громадськими організаціями реалізується кілька проектів з інформаційної безпеки. Це і відстеження публікацій про події в області в російських ЗМІ, і їх подальше спростування, і проведення тренінгів з інформаційної безпеки для місцевих ЗМІ, і відповідні скоординовані дії органів влади в інформаційному просторі.

Прес-служба облдержадміністрації



Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 927 | Теги: Чернігівщина, телебачення | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar