реклама партнерів:
Головна » 2019 » Серпень » 9 » У Седневі планується урочисте встановлення меморіальної дошки Левку Лук'яненку
12:50
У Седневі планується урочисте встановлення меморіальної дошки Левку Лук'яненку
У Седневі планується урочисте встановлення меморіальної дошки Левку Лук'яненку У Седневі напередодні Дня незалежності України планується урочисте встановлення меморіальної дошки Левку Лук'яненку, Герою України.

Ініціаторами проекту є просвітяни Володимир Поліщук та Петро Сальник. Одними з перших долучилися до акції збору коштів на меморіальну дошку чернігівські рухівці.
Вона виготовляється з граніту, буде розміщена на будинку, де після заслання у 1989-1992 роках жив Левко Лук'яненко. Нині тут мешкає його сестра Зінаїда.
Організатори планують провести у Седневі мітинг за участю активістів патріотичних організацій з Києва, Чернігова, Седнева.

Як вже повідомляв, "Чернігівський формат", у Чернігові на будівлі за адресою: вулиця Рокоссовського, 49 встановлять меморіальну дошку Левку Лук’яненку.
Це робиться з метою гідного вшанування пам’яті про Героя України, увічнення його як незламного правозахисника, громадсько-політичного і культурного діяча. Відповідні зміни до Міської цільової програми з охорони та збереження пам’яток культурної спадщини м. Чернігова на 2019-2021 роки сьогодні, 29 липня, погодив виконавчий комітет Чернігівської міської ради. Далі відповідне рішення виноситиметься на розгляд Чернігівської міської ради.

Сергій Черняков, "Чернігівський формат"



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1178 | Теги: Седнів, Левко Лук'яненко, меморіальна дошка | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar