реклама партнерів:
Головна » 2019 » Серпень » 27 » У Семенівці встановили меморіальну стелу Захисникам Вітчизни
20:04
У Семенівці встановили меморіальну стелу Захисникам Вітчизни
У Семенівці встановили меморіальну стелу Захисникам Вітчизни Меморіальну стелу захисникам Вітчизни встановили на Алеї Героїв в Семенівці. Вартість триметрової споруди з чорного металу — 200 тисяч гривень. Гроші - з міського бюджету. Будівництво майданчика перед стелою взяли на себе місцеві волонтери та спонсори.

Стелу з чорного металу заввишки три метри встановили на центральній частині міської Алеї Героїв в Семенівці. На передньому плані воїн-захисник стоїть на коліні перед хрестом. В одній руці – автомат, іншою спирається на хрест та в жалобі прикриває обличчя. На задньому плані меморіальної стели – булава, козацька шабля та спис. Стелу виготовив коваль з Київської області.

Сергій Деденко, голова Семенівської ОТГ: «Він її бачив як поєднання різних поколінь наших воїнів – Козацької доби і сучасних.»

На виготовлення і транспортування стели з Київської області в Семенівку з міського бюджету торік виділили 200 тисяч гривень, каже Сергій Деденко. Таке рішення прийняли депутати на сесії міської ради. Конкурс проектів не проводили.

Зараз на майданчику перед стелою волонтери укладають плитку. Гроші на неї дали спонсори.

До майданчика веде пандус, аби до стели без перешкод змогли дістатися люди з інвалідністю, розповідає Сергій Деденко. Він каже, перед початком будівництва радилися з бійцями, які воювали на Сході країни.

«Сам постамент під стелу робили волонтери, працівники міської ради, адміністрації. Ці всі матеріали придбані спонсорами. Роботи зроблені безкоштовно. Де могли, там і шукали кошти. Міська рада сюди не вклала жодної копійки. На кожному етапі будівництва ми все погоджували з ветеранською організацією учасників АТО. Визначили місце, потім показали – чи їм подобається тут. Коли у нас був ескіз намальований, ми показали своїм хлопцям – чи їм подобається те, що намалював художник? Сказали, що подобається. Після цього вже ми уклали угоду.»

Галина Карпеко, жителька Семенівки: «Я гадаю, що це потрібно, бо хлопці ж не просто так там були. Мені здається, що треба вшанувати пам’ять тих воїнів, які там загинули. Пам’ять має зберегтися.»

Ольга Козік, жителька Семенівки: «Може б і кудись на інші потреби ці гроші треба було б використати. А з іншого боку і учасників АТО треба якось підтримати.»

Максим Сластьон, житель Семенівки: «Ці кошти мали піти на пам’ятник. Це знак того, що Україна бореться з Росією.»

Урочисте відкриття меморіальної стели запланували на День захисника України – 14 жовтня.

Джерело: UA: Чернігів



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1181 | Теги: Захисники Вітчизни, меморіальна стела, Семенівка | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar