реклама партнерів:
Головна » 2015 » Січень » 17 » В Чернігові УБОЗівці викрили рятувальника-хабарника
20:44
В Чернігові УБОЗівці викрили рятувальника-хабарника
В Чернігові УБОЗівці викрили рятувальника-хабарника 15 січня працівники УБОЗ УМВС України в Чернігівській області при отриманні неправомірної вигоди в сумі 20 тисяч гривень затримали «на гарячому» заступника начальника Чернігівського міського відділу Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області.
Як повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Вадим Філашкін, оперативники спецпідрозділу отримали інформацію, що один з керівників Чернігівського міського відділу Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області займається вимаганням неправомірної вигоди. До перевірки інформації було залучено відділ боротьби з корупцією спецпідрозділу.
За словами т.в.о. начальника УБОЗ майора міліції Валерія Бевзюка інформація знайшла своє підтвердження, матеріали були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у значному розмірі).
Саме під час отримання від приватного підприємця неправомірної вигоди у сумі 20 тисяч гривень за незастосування штрафних санкцій по виявлених недоліках у техногенній та пожежній безпеки будівлі, де знаходилося його підприємство, у кабінет чиновника й завітали працівники УБОЗу.
При проведенні обшуку службового кабінету чиновника виявлено та вилучено сам предмет неправомірної вигоди – грошові кошти в сумі 20 тисяч гривень, у сейфі виявлено та вилучено 100 євро, 42100 гривень, талони на 160 літрів бензину та п’ять робочих блокнотів, у яких знаходилися грошові кошту у сумі 25 тисяч гривень. Чиновник також добровільно видав з сейфу три конверти, у яких знаходилися 15 тисяч гривень. Звідки і яким чином з’явилися ці кошти у чиновника буде з’ясовувати слідство.
Наразі керівник ДСНС затриманий в порядку статті 208 КПК України та поміщений до ІТТ Чернігівського РВ УМВС.
Згідно частини 3 статті 368 Кримінального кодексу України дане кримінальне правопорушення карається штрафом від тисячі п’ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі спеціальною конфіскацією.
Керівництво УБОЗ УМВС України в Чернігівській області звертається до жителів області з проханням повідомляти про всі факти вимагання неправомірних вигод та інших корупційних діянь з боку службових і посадових осіб області до чергової частини УБОЗ УМВС України в Чернігівській області за телефоном 662-844 та на особистому прийомі в адміністративній будівлі УБОЗ УМВС за адресою: м.Чернігів, вул..Щорса, 70 у будь який день.
До уваги громадян!

Телефон довіри з питань боротьби з корупцією Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України – 097-220-31-16; електронна сторінка довіри – www.guboz.gov.ua/corrupt.html

За матеріалами прес-служби УМВС України в Чернігівській області



Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 966 | Теги: міліція, Кримінал, Чернігів, Хабар | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar