реклама партнерів:
Головна » 2020 » Грудень » 31 » В Чернігові з’явився новий туристичний маршрут
17:17
В Чернігові з’явився новий туристичний маршрут
В Чернігові з’явився новий туристичний маршрут Новий туристичний маршрут і сайт «Чернігівський модерн» презентували в Чернігові 30 грудня.

Його розробка тривала в рамках проєкту «Час нових історій». Він стартував торік і був присвячений Козельцю з його бароковою історією. Цього року активісти громадських організацій «Київ-Тампере» та «Простір вільної освіти» за підтримки Українського культурного фонду звернули увагу на модернові родзинки півночі Чернігівщини.

Учасники прес-конференції, що відбулася 30 грудня в Чернігові, першими пройшли маршрутом «Чернігівський модерн». Поки що віртуально.

Було представлено сайт, що містить загальну карту та опис маршруту, а також сторінки, присвячені окремим будівлям. Загалом це сім пунктів – сім будівель і індивідуальні сторінки, що їм присвячені, – з описом, аудіогідом, відеонарисом і добіркою фото.

– Ми пропонуємо індивідуальний туристичний маршрут історичним центром, що об’єднує сім будівель – від найбільш відомої пам'ятки північного модерну – Дворянського земельного та селянського поземельного банку (нині це обласна бібліотека у Чернігові. – Прим. ред.) – до найзагадковішого дива дерев'яного модерну – житлового будинку на вулиці Павлова, 9, – розповіла віцепрезидентка ГО «Київ-Тампере» Світлана Романченко.

– Адже історія Чернігова – це не лише храми та монастирі, це ще й насичений і яскравий «губернський період».

Голова ГО «Простір вільної освіти», митець, викладач Київського національного університету будівництва та архітектуриІгор Творонович додав, що автори проекту«намагались побачити та розкрити нові грані Чернігова модернового, які не були чітко артикульовані раніше».

Джерело: 0462
Фото Сергія Чернякова



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 2030 | Теги: Чернігів, модерн, туризм | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar