реклама партнерів:
Головна » 2017 » Квітень » 4 » Вбивць ніжинських лосів знайдено!
15:39
Вбивць ніжинських лосів знайдено!
Вбивць ніжинських лосів знайдено! Про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Едуард Альохін, зауваживши, що зроблено великий обсяг роботи, часто на шкоду розкриттю інших злочинів. Тільки одних обшуків було проведено більше 15, опитано велику кількість свідків, вилучені наркотики, документи на квадроцикли, нелегальний автомобіль, зброю і, природньо, м'ясо дичі...

"Не вдаючись у довгі подробиці, - зауважує Едуард Альохін, - скажу коротко: особи злочинців установлені. Незважаючи на те, що вони дуже старанно замітали свої сліди, щоб сховати докази, адже подібний досвід у них є, оскільки вони жили цим видом промислу, збуваючи м'ясо диких тварин у Києві. Браконьєрами виявились жителі Києва, уродженці Ніжинського району".

Підозрювані козиряли своїми зв'язками у високих інстанціяї і погрожували працівникам поліції.

"Найбільш неприємне для мене у цій ситуації, що згідно норм діючого законодавства ми не можемо притягнути їх до кримінальної відповідальності, бо нормативна база цього не дозволяє. Згідно цих норм шкода від даного виду правопорушення складає 6 тисяч гривень, а відповідальність згідно статті 248 Кримінального кодексу наступає від 20 тисяч гривень, адже лось досі не внесений у Червону книгу і злочин був не на території заповідника", - констату начальник чернігівської поліції.

Кримінальне провадження по справі закрито, матеріали направлені в екологічну інспекцію для наступного визначення адміністративного правопорушення.

Едуард Альохін звертається до народних депутатів із закликом змінити законодавчі норми, щоб такі злочини отримували справедливе покарання.

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Сіверщина"



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 786 | Теги: лосі, браконьєри, Ніжин | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar