реклама партнерів:
Головна » 2015 » Жовтень » 22 » Від початку року обсяг транспортування природного газу по Чернігівській області знизився на 18%
14:51
Від початку року обсяг транспортування природного газу по Чернігівській області знизився на 18%
Від початку року обсяг транспортування природного газу по Чернігівській області знизився на 18% У січні-вересні 2015 року ПАТ «Чернігівгаз» протранспортувало близько 378 млн куб. м природного газу, що на 82 млн куб. м, або 18% менше ніж за аналогічний період 2014 року. Зменшення транспортування газу призвело до недоотримання компанією 35 млн грн тарифної виручки.

Падіння обсягів транспортування газу в регіоні торкнулося всіх категорій споживачів. Так, у поточному році промислові підприємства використали газу на 14,7 млн куб. м або на 25% менше, аніж за 2014 рік, підприємства теплокомуненергетики – на 12,5 млн куб. м (10,5%), бюджетні організації – на 2,9 млн кубометрів (18,5%), релігійні установи - на 70 тис куб. м (30%), побутові споживачі – на 52 млн куб. м або на 19,5%.

Наслідком такого скорочення стало недоотримання «Чернігівгазом» за 9 місяців 2015 року понад 35 мільйонів гривень доходів, закладених у тариф.

Тарифна виручка є єдиним джерелом доходів компанії, левова частка яких витрачається на фінансування програм з розвитку газових мереж та заходів спрямованих на підвищення безпеки газопостачання. Але на сьогодні грошей ледве вистачає на проведення поточних ремонтних та регламентних робіт, а ще на оплату праці персоналу.

«Окрім тарифу на розподіл газу, що складає 82 коп. з одного протранспортованого кубометра, «Чернігівгаз» більше джерел доходів не має. Звичайно, ми не виступаємо проти ощадливого використання газу, але сьогоднішня ситуація ставить нас в жорсткі рамки економії. Компанія змушена згортати програми з розвитку мереж, надаючи переваги роботам, що принаймні забезпечать стабільне газопостачання в зимовий період», - повідомила голова правління «Чернігівгазу» Алла Ярова.

Нагадаємо, з 1 жовтня 2015 року НКРЕКП підвищило для ПАТ «Чернігівгаз» тариф на розподіл газу на 10% або на 63,5 грн., який на сьогодні становить 684,60 грн. за тисячу протранспортованих кубометрів енергоносія.

Довідка:

Основною сферою діяльності ПАТ «Чернігівгаз» є розподіл природного газу. Щорічний обсяг транспортування становить близько 600 млн. куб. м. природного газу. Система газопостачання Чернігівщини складається з 10,8 тисяч км газопроводів. Нашими споживачами є 349,5 тисяч сімей, більше 3 тисяч підприємств та установ Чернігівської області.

Найкрупнішими клієнтами ПАТ «Чернігівгаз» є Чернігівська ТЕЦ, Облтеплокомуненерго, САН ІнБев Україна, Чернігівський молокозавод, Корюківська фабрика технічних паперів.

Компанія є одним з найкрупніших платників податків регіону. Щорічно до бюджетів усіх рівнів сплачується понад 98 мільйонів гривень податків і зборів.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 876 | Теги: Чернігівгаз, природний газ, транспортування | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar