реклама партнерів:
Головна » 2015 » Січень » 17 » Відзначення Дня Соборності України сьогодні набуває ще більшої значущості
08:03
Відзначення Дня Соборності України сьогодні набуває ще більшої значущості
Відзначення Дня Соборності України сьогодні набуває ще більшої значущості 22 січня відзначається День Соборності України. Основні організаційні питання по відзначенню цієї пам’ятної дати обговорено 15 січня на нараді, яку провів в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман.
У нараді взяли участь заступник голови облдержадміністрації Костянтин Лубенцов, голова обласної ради Микола Звєрєв, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники громадськості.
На початку заходу присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих на сході країни.
Проект плану заходів був винесений на громадське обговорення, яке тривало з 29 грудня 2014 року по 12 січня 2015 року.
Ним, зокрема, в цей день в містах і районах області передбачено покладання квітів до пам’ятних знаків та пам’ятників видатним діячам українського державотворення, загиблим борцям за свободу і незалежність України.
В обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм пройде обласний тематичний захід за участю керівництва міста і області.
Напередодні планується провести засідання за «круглим столом» на тему «Соборність України і Чернігівщина: історія і сучасність».
Згідно з планом у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М. М. Коцюбинського відбудеться літературний вечір та експонування виставки до Дня Соборності України; у Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка – книжково-ілюстративна виставка «Без власної держави нема нації української».
Крім того, у загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладах області пройдуть тематичні заняття, засідання за «круглим столом», виховні та інформаційно-пізнавальні години.
– Сьогодні, коли гостро стоїть питання об’єднання країни, відзначення Дня Соборності України сьогодні набуває ще більшої значущості. Тому кожен з нас має підійти до виконання поставлених завдань з усією відповідальністю, - підкреслив Сергій Журман.



За інформацією прес-служби облдержадміністрації.



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 957 | Теги: Сергій Журман, Чернігів, День Соборності | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar