реклама партнерів:
Головна » 2020 » Грудень » 6 » Вийшов друком краєзнавчий щорічник "Знаменні і пам'ятні дати Чернігівської області на 2021 рік
16:49
Вийшов друком краєзнавчий щорічник "Знаменні і пам'ятні дати Чернігівської області на 2021 рік
Вийшов друком краєзнавчий щорічник Його підготували працівники Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка.
Метою посібника є популяризація інформації з актуальних питань життя області та відомостей про минулі покоління знаних земляків і відомих сучасників, забезпечення формування історичної пам'яті та допомога у патріотичному вихованні молоді.
Календар складається з хронологічного переліку знаменних і пам'ятних дат, котрі мають відзначатися у 2021 році та додаткових відомостей і рекомендаційних списків до найцікавіших визначних дат, які підготували укладачі видання.
Краєзнавців і журналістів, музейних і бібліотечних працівників, викладачів та студентів зацікавлять довідки про долю архієпископа Феодосія Углицького, канонізованого церквою 125 років тому; письменника і поета Дмитра Тася (Могилянського), чернігівського вчителя математики, живописця-аматора Леоніда Митькевича, сина письменника Михайла Коцюбинського, директора Харківської наукової бібліотеки, Книжкової палати України Романа Коцюбинського – усі ці люди були репресовані радянською владою у часи тоталітаризму. Також уважний читач матиме змогу познайомитися з науковою, педагогічною та громадською діяльністю українського історика, директора Навчально-наукового інституту історії та соціогуманітарних дисциплін імені О. М. Лазаревського Національного університету "Чернігівський колегіум" імені Т. Г. Шевченка, президента клубу "Краєзнавець" ОУНБ імені В. Г. Короленка, професора Олександра Коваленка, творчістю українського скульптора, авторки пам'ятників бджоляру П. Прокоповичу в Батурині, кобзарю О. Вересаю в Сокиринцях, скульптурної композиції з бронзи борцям руху Опору нацистам в Корюківці, пам'ятника М. Попудренку в Чернігові Інни Коломієць, науковця та поетеси, лауреатки багатьох премій, чернігівки Тетяни Дзюби, перегорнути сторінки історії містечка Остер Козелецького району тощо.
Щорічник "Знаменні і пам'ятні дати Чернігівської області на 2021 рік" має рекомендаційний характер і не претендує на вичерпність. Допоміжний апарат посібника складається з іменного покажчика.

За інформацією Ірини Каганової,
завідувачки відділу краєзнавства



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 2050 | Теги: щорічник, краєзнавство, ОУНБ Короленка | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar