реклама партнерів:
Головна » 2017 » Квітень » 8 » Виконком доручив розробити паспорт пам’ятки архітектури на Валу
18:28
Виконком доручив розробити паспорт пам’ятки архітектури на Валу
Виконком доручив розробити паспорт пам’ятки архітектури на Валу Серед об’єктів міської комунальної власності, про які йшла мова на засіданні виконавчого комітету міської ради вчора, 6 квітня, згадали й будинок по вул. Музейній, 8. Це відоме історичне приміщення на Валу, де в дореволюційні часи розміщалась поштова станція, а в подальші - Будинок урочистих подій та комерційний банк.

Виконком схвалив рішення про виділення додаткового фінансування в 6 тис. грн для розробки паспорту пам’ятки архітектури на цю будівлю.

Даний пункт є частиною рішення виконавчого комітету міської ради «Про погодження внесення змін до Програми управління комунальним майном територіальної громади міста Чернігова на 2017-2019 роки», затвердженої рішенням міської ради від 27 жовтня 2016 року № 12/VII-16.

Як розповів прес-службі міської ради голова Фонду комунального майна Олексій Єпінін, це приміщення було передано на баланс місту Чернігову від обласної ради у березні минулого року. Відповідно до вимог чинного законодавства, після зміни власника на пам’ятку історії та архітектури мають бути змінені її паспорт та облікова картка. Ця процедура замовляється і здійснюється в НДІ історії, архітектури та містобудування (м. Київ).

Як відомо, на сьогодні в керівництва міста та в ентузіастів розвитку в нашому місті туристичної інфраструктури є плани щодо створення в цьому унікальному будинку сучасного інтерактивного музею Чернігова.

Раніше, у 2016 році, міська влада неодноразово інформувала про готовність надати це приміщення в оренду, якщо орендар візьме на себе витрати та обтяження, пов'язані з історичним статусом будівлі та з її ремонтом і утриманням. За словами Олексія Єпініна, до Фонду комунального майна заявок щодо оренди цього приміщення не надходило.

За інформацією прес-служби Чернігівської міської ради



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 927 | Теги: музей історії, паспорт, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar