реклама партнерів:
Головна » 2015 » Серпень » 6 » Виставку унікальних ікон презентує талановитий майстер зі Львова Лев Скоп
20:58
Виставку унікальних ікон презентує талановитий майстер зі Львова Лев Скоп
Виставку унікальних ікон презентує талановитий майстер зі Львова Лев Скоп Вперше в Чернігові виставка ікон, створених талановитим майстром зі Львова Левом Скопом!
Відкриття експозиції відбудеться 7 серпня о 12.00 у Чернігівському музеї сучасного мистецтва «Пласт-Арт» (вул. Горького, 6, на Валу).
Український мистецтвознавець, художник-реставратор, іконописець, викладач Львівської академії мистецтв (до 2013), учасник Євромайдану, поет, музикант (учасник музичного гурту «Чорна Дебра»), учасник творчого об’єднання «Кактус», провідний працівник музею «Дрогобиччина»; багаторічний дослідник дрогобицької дерев’яної церкви Св. Юра, — далеко не повний перелік професій та уподобань Лева Андрійовича Скопа.
Його творчість — це суцільне диво. Лев Скоп малює ікони на старих церковних дошках, яким по 100 і більше років; любить повторювати, що його рукою водять ангели, а він лише спостерігач; не боїться експериментувати і постійно дивує світ своїми фантазіями. Нещодавно цей художник встановив своєрідний творчий рекорд і намалював 365 Богородиць, на кожен день року. Вони мають одну і ту ж композицію, але, попри те, залишаються абсолютно різними: сумними, веселими, замріяними…
Лев Скоп не тільки творить нове, але й відновлює старе. А його терплячості й скрупульозності можна лише позаздрити, адже старовинну церкву Юра (пам’ятка внесена до списку ЮНЕСКО) у містечку Дрогобич, що на Західній Україні, чоловік реставрує понад 28 років.
Лев Скоп розповідає, що на благодійних виставках: «Продаємо картини й ікони, а за отримані гроші купуємо нашим воїнам спорядження. Відправляємо їх конкретним батальйонам, щоб точно знати, що вони доїхали. Перший аукціон з друзями зробили, потім другий, третій, і так цим займаємося донині. Були і Трускавець, і Барселона — продали усе, накупили бронежилетів. Нещодавно в Києві виставку відкрили у Центрі українського мистецтва…» Тепер ікони Лева Скопа будуть представлені у стародавньому Чернігові.
Приходьте, чернігівці, Ви відкриєте для себе нову сторінку українського мистецтва, зустрінеться з талановитою людиною…

Спільний проект Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» та Чернігівського музею сучасного мистецтва «Пласт-Арт».



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1371 | Теги: Чернігів, Лев Скоп, ікони | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar