реклама партнерів:
Головна » 2019 » Серпень » 26 » З портретами своїх загиблих синів приїхали мами до Чернігова в День Незалежності
07:38
З портретами своїх загиблих синів приїхали мами до Чернігова в День Незалежності
З портретами своїх загиблих синів приїхали мами до Чернігова в День Незалежності З портретами своїх загиблих синів приїхали мами із міст та сіл області сьогодні до Чернігова. Привезли квіти до меморіальних стел загиблим учасникам війни на сході та Революції Гідності та до каменя «Борцям за волю і незалежність України». З Чернігівщини – 3-є загиблих учасників революції. Від 2014 року, за час проведення АТО та ООС, на сході загинули 172 військових з Чернігівщини – добровольців, контрактників, поліцейських.

В День Незалежності зранку біля Катерининської церкви у Чернігові збираються батьки воїнів, які загинули на сході України, переважно мами. Валентина Найдьон приїхала з Городні. Її син Олександр пішов в АТО добровольцем.

Валентина Найдьон, мама загиблого Олександра Найдьона: « Реакція – як у будь-якої мами. Ти розумієш, що це війна, і вона несе за собою певні наслідки? Він мені каже – а чого ти зразу думаєш про погане? І мені потім соромно стало за те, що я могла сказати такі слова йому. Чесно вам скажу – відчуття гордості, що він не заховався».

Серед мам – Раїса Шанська. Пояснює, чому не поїхала цього дня на ходу до Києва: «Я особисто вважаю, що нам є що шанувати в своєму місті, в своїй області. Мами.. З районів Чернігівської області приїхали, які приймають участь у ході з портретами. Щоб бачили, що ціна незалежності і свободи нашої країни вартує дуже високо»

Її син, нацгвардієць Андрій Шанський, загинув 5 років тому . Раїса Шанська, мама загиблого Андрія Шанського: «За цілісність, суверенітет і незалежність своєї батьківщини малої, бо він загинув в 10 кілометрах від пологового будинку, де народився – в Гранітному, а загинув під Тельмановим. І за Україну».

Євгенія Шумейко - з Мени. ЇЇ син жив у Криму. Поїхав звідти після анексії. І пішов на війну добровольцем.

Євгенія Шумейко, мама Олександра Шумейка: «Коли синочок мій ішов на фронт, я дала йому невеликий прапорець. І коли його привезли з фронту убитого, я 2 роки не могла взяти його гімнастерку. А коли відкрила, у кармані його гімнастерки був прапор – згорнутий, той прапор, який я йому дала. І гімнастерка в крові. Ви знаєте, мене це вразило до глибини душі, наскільки він любив свою Україну».

Джерело: Суспільне. Чернігів



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1044 | Теги: загиблі, Донбас, Чернігів, Мами | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar