реклама партнерів:
Головна » 2019 » Вересень » 13 » 13 вересня. Священномученика Кипріяна, єпископа Карфагенського
08:12
13 вересня. Священномученика Кипріяна, єпископа Карфагенського
13 вересня. Священномученика Кипріяна, єпископа Карфагенського Сьогодні священномученика Кипріяна, єпископа Карфагенського – видатного богослова, творця канонічного вчення про єдність церкви та її ієрархічної структури.
Майбутній єпископ, автор відомої фрази про те, що «Ніхто не може назвати Бога Отцем, не назвавши Церкву Матір’ю», народився в заможній язичницькій родині в Карфагені. Був дуже успішним юристом. За проповідницьку діяльність Кипріяна неодноразово ув’язнювали, а зрештою і стратили.

На Кипріяна на Поліссі починали збирати журавлину яку в народі називали «північним виноградом» або «ягодою здоров’я». Журавлина чи не єдина ягода, яка зберігається у свіжому вигляді від урожаю до урожаю та ще й без втрат вітамінів. Вона, завдяки великій кількості антиоксидантів – один із найпотужніших засобів боротьби зі старінням організму. Наші пращури вважали журавлину жіночою рослиною. В Україні її дарували вагітній для доброго виношування дитинки. А ще сьогоднішній день – Покладення чесного поясу Пресвятої Богородиці – був своєрідним святом усіх молодиць, які знаходились при надії. Жінки йшли до церкви й вклонялися Богородиці, аби пологи були легкими. Цього дня не можна було шити й зав’язувати будь-які вузлики.

З іменинами вітайте Олександра, Михайла, Мирона, Дмитра, Володимира, Геннадія.

За матеріалами Укрінформ
Фото з архіву "Чернігівського формату"




Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 1085 | Теги: церковні свята, прикмети | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar