реклама партнерів:
Головна » 2019 » Вересень » 17 » 17 вересня. Церква згадує священномученика Вавилу, єпископа Антиохійського
09:04
17 вересня. Церква згадує священномученика Вавилу, єпископа Антиохійського
17 вересня. Церква згадує священномученика Вавилу, єпископа Антиохійського Сьогодні Церква згадує священномученика Вавилу, єпископа Антиохійського, а також постраждалих разом із ним трьох отроків: Урвана,
Прилидіана, Єпполонія. Священномученик Вавила мешкав в Антиохії в ІІІ столітті. Якось в Антиохії святкували чергове язичницьке свято. Імператор хотів зайти в храм під час літургії, але Вавила вигнав можновладця. За це священника арештували, закували у важкі залізні ланцюги й повели містом, примушуючи поклонитися поганським богам. Вавилу супроводжували три хлопчики 7, 9 і 12 років. Їх теж схопили, а згодом усіх підвісили на дереві й піддали тортурам вогнем. Побачивши таку непоступливість, імператор наказав відтяти християнам голови. Святого Вавилу поховали разом з отроками. В 351 році імператор Констанцій Галл збудував у Дафні (передмісті Антиохії) невеличкий храм, до якого переніс тіла мучеників. Це стало першим відомим офіційним випадком перенесення мощей християнських святих. Візантійський християнський історик Сократ Схоластик у своїй “Церковній історії” розповідає легенду, що коли Юліан Відступник, відомий тим, що відкрив язичницькі храми, прийшов до оракула дафнійського Аполлона аби почути пророцтво, то не зміг отримати відповідей на власні запитання через те, що дух “злякався сусіда, мученика Вавили, тіло якого лежало неподалік...”

А ще сьогодні чудотворної ікони Божої Матері «Неопалима Купина». В народі її вважали чудотворною і помічною під час пожеж, грому, блискавок та будь-якого іншого стихійного лиха.

Іменинники сьогодні Яків, Григорій, Павло, Іван, Петро, Єфросинія.

За матеріалами Укрінформ



Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 592 | Теги: прикмети, церковний календар, Неопалима Купина | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar