реклама партнерів:
Головна » 2009 » Лютий » 1 » Як працює "Міська лікарняна каса"
18:33
Як працює "Міська лікарняна каса"
Як працює Про роботу Чернігівської міської благодійної організації "Міська лікарняна каса" розповів на розширеній нараді із заступниками міського голови, начальниками відділів та управлінь міської ради, головами Деснянської та Новозаводської районних рад, керівниками міських органів державної виконавчої влади, міських служб та засобів масової інформації директор МЛК Григорій Гунчак.
Організація працює в Чернігові менше п'яти років, за цей час до її лав об'єдналися 10 550 осіб, в тому числі 200 дітей, що становить 3,6% всього населення обласного центру. Лише за 2008 рік до міської лікарняної каси приєдналося 1460 чоловік.
Рішенням правління організації в 2008 році суму щомісячного внеску збільшено з 5 до 10 грн. За минулий рік на поточний рахунок організації надійшло 876,8 тис.грн., з них 639,3 тис.грн. використано на лікування членів МЛК, це більш як вдвічі більше рівня 2007 року.
Як повідомив Григорій Герасимович, завдяки лікарняній касі у минулому році проліковано 3270 осіб, в середньому на одну людину при стаціонарному лікуванні було використано майже 200 грн. (у 2007 – 137 грн.). Витрати на тих, хто перебував на денному стаціонарі, у минулому році склали 150 грн. на одну особу (у 207 році – 80 грн.).
Крім безпосередньо лікування, членам міської лікарняної каси пропонують також скористатися діагностичними послугами: рентген-дослідження, флюорографія, експрес-тести на ВІЛ, маммографія для жінок.
Благодійна організація уклала ряд договорів на отримання медичної допомоги з провідними закладами охорони здоров'я міста та області, а для забезпечення медикаментами – з мережею аптек "Ліки України" та деякими іншими.
Григорій Гунчак зазначив, що систематично вивчає досвід роботи подібних організацій не лише в Україні, а й за кордоном, кращі практики намагається запровадити і в Чернігові. Він переконаний, що діяльність міської лікарняної каси є дієвим механізмом соціального захисту громадян.

Джерело: Відділ зв'язків з громадськістю міської ради, http://chernigiv-rada.gov.ua/news.php?news=1799



Категорія: Медицина | Переглядів: 1133 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar