реклама партнерів:
Головна » 2009 » Лютий » 26 » Чернігівці вивчали досвід білорусів у питаннях енергозбереження
21:38
Чернігівці вивчали досвід білорусів у питаннях енергозбереження
Чернігівці вивчали досвід білорусів у питаннях енергозбереження Досвід білорусів у питаннях енергозбереження вивчала делегація м. Чернігова, що днями побувала у Гомелі.
Про це повідомили в управлінні економіки міської ради.
До складу делегації на чолі з першим заступником міського голови Олегом Білоусовим увійшли керівники структурних підрозділів міської ради та провідних підприємств міста. Вони детально ознайомилися з комплексом питань енергозбереження, побували на підприємствах, що надають комунальні послуги, та в бюджетних закладах.
За словами учасників робочої поїздки суттєвих відмінностей у підходах до енергозбереження білоруси не продемонстрували, проте визначальною там є позиція самої держави. "Енергозбереження – це запорука економічної безпеки держави", - під таким гаслом втілюється в Білорусі економічна політика.
Перший заступник міського голови Олег Білоусов відзначив, що найважливішим чинником впровадження програм з енергозбереження є системний підхід, що має ґрунтуватися на чільній ролі держави та економічній зацікавленості суб'єктів господарювання.
О.Білоусов відмітив як позитив, що у сусідній державі питання енергозбереження вивчають ще зі школи, виховуючи дітей на принципах економії ресурсів та їх раціонального використання. Також він звернув увагу на поширене в Білорусі вторинне використання сировини, широке застосування утеплюючих технологій у житлових будинках, установах, організаціях. На його думку, головним у питаннях енергозбереження є два паралельні напрямки: людський фактор і відповідне виховання та технології і гроші.
Начальник управління економіки міськради Людмила Максименко наголосила, що якість енергозберігаючих технологій напряму залежить від обсягів інвестицій, що у них вкладені. Крім того, дієвим є жорсткий контроль за всіма показниками та параметрами, пов'язаними зі споживанням енергоносіїв та комунальних послуг, а також суворі санкції до порушників.
Учасники делегації зацікавили білоруських колег новими світлодіодними світильниками, які випускає чернігівське підприємство "Атілос". Ці світильники у 8-9 разів економніші, працюють втричі довше за звичайні, а також екологічно нешкідливі. У Чернігові вони вже встановлюються у місцях загального користування.
"Ми будемо займатися тим, що сьогодні нам під силу на місцевому рівні", - підсумував О.Білоусов. Він сподівається, що завдяки отриманому досвіду та участі в українсько-німецькому проекті з розробки та впровадження заходів з енергозбереження Чернігову вдасться досягти позитивних результатів у цій сфері.

Відділ зв'язків з громадськістю



Категорія: ЕКОНОМІКА | Переглядів: 1810 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar