реклама партнерів:
Головна » 2009 » Лютий » 28 » Президент "Десни" вийшов в люди
19:34
Президент "Десни" вийшов в люди
Президент П’ять гравців «Десни»
26 лютого нарешті відбувся вихід нового власника і президента ФК «Десна» Валерія Короткова перед очі чернігівських журналістів. Причому він прийшов не сам, а разом з мером міста Олександром Соколовим, віце-президентом Іваном Чаусом (був президентом клубу до приходу Савченка) і головним тренером Михайлом Дунцем.
Перше, що хотілося би відзначити за підсумками прес-конференції, два суттєвих непорозуміння. Коментуючи чутки щодо можливого переїзду клубу з Чернігова, наприклад до рідного для президента Рівного, Валерій Коротков заявив наступне:
«Чтобы не было слухов я отвечу конкретно: я никуда не собираюсь команду забирать. Это первое. Но есть и второе. Если я в будущем пойму, что я один на поле, что мне никто не помогает, что я один финансирую клуб, тогда я буду решать вопрос иначе. Вот тогда, возможно, я и заберу клуб. Но сегодня я этого делать не собираюсь. Я пообещал мэру, что команда будет. И что она будет здесь».
Дуже не хотілося би, щоб рятування «Десни» було викликано лише передвиборчими мотивами. Адже до наступних виборів міського голови лишилося трохи більше року. А далі?
Друге непорозуміння стосувалося приходу пана Короткова в Чернігів. Сам він сказав, що його сюди запросив Іван Чаус, але наприкінці прес-конференції Іван Петрович нагадав Короткову, що той сам зателефонував і проявив зацікавленість. Мовляв, до цього вони й знайомі не були.
Але то таке. Можливо, просто обмовилися люди, а може дійсно наплутали чи забули…
Набагато цікавішими є безпосередньо футбольні новини.

В клубі аж п’ять гравців
Станом на 26 лютого контракти з ФК «Десна» мають лише п’ятеро футболістів - капітан Павло Щедраков (йому щойно вирізали апендикс), а також Володимир Чуланов, Тимур Рустамов, Ярослав Сердюк і Олександр Бабор. Цікаво, що всі вони – вихованці чернігівського і славутицького футболу. Саме на місцевих і буде робити ставку новий керманич «Десни» Михайло Дунець.
Крім них на перші збори поїде чимало потенційних новачків. Серед них і ті, хто захищав кольори «Десни» в першому колі (Боровков, Євстафієв, Старенький, воротар «Десни-2» Ігор Корж), і ті, хто виступав в Чернігові раніше (Олександр Кожем’яченко, Артем Падун), і зовсім нові люди. Головний тренер і президент обіцяли оприлюднити імена новачків лише після першого збору. До того то є таємницею. А ось недавнього улюбленця чернігівських вболівальників Валентина Круковця на першому зборі не буде.

Все інше майже без змін
На своїх місцях продовжують працювати лікар, масажист, тренерський штаб «Десни». Михайло Дунець привів з собою лише одного новачка. Його безпосереднім помічником буде Ігор Яворський, з яким пан Дунець працював і у Рівному, і у Тернополі. Останнім місцем його роботи був донецький «Металург».

Часу вистачає лише на 2 короткі збори
Обидва вони пройдуть в Криму. Перший – з 28 лютого по 7 березня на базі футбольного клубу «Кримтеплиця». А другий – з 11 по 22 березня. Місце дислокації чернігівців остаточно не визначене. Або знову будуть розраховувати на гостинність «Кримтеплиці», або поїдуть до Севастополя.

Вперед в минуле
Також віце-президент клубу Іван Чаус пообіцяв якнайшвидше відновити історичну справедливість напередодні 50-річчя клубу, яке прийде наступного року. На сайті буде опитування щодо повернення попередньої емблеми «Десни» і синьо-білих кольорів команди (попередній президент змінив і те, і інше). Заплановано, що до першого матчу вийде свіжий номер реанімованої газети «ГОЛ» (її Савченко і Ко закрили влітку минулого року).

Замість автобусу – пральна машина
Що стосується матеріально-технічної бази нового-старого клубу, то наразі у команди нема навіть автобусу. Новенький Мерседес, з яким в серпні 2007 приходив Олексій Савченко передано не було, а той, що був дістався пану Савченко тим же літом як спадок, кудись зник. Натомість на балансі ФК «Десна» з’явилася пральна машина. А ще у футболістів нема форми і спортивного екіпірування, яке купувалося починаючи від серпня 2007 року. Такий от подарунок.

Анастасія Мельничук, UA-Футбол, http://www.ua-football.com/ukrainian/first/49a7aeb7.html



Категорія: СПОРТ | Переглядів: 1178 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar