реклама партнерів:
Головна » 2019 » Вересень » 25 » 25 вересня. Чи буде ще бабине літо?
07:52
25 вересня. Чи буде ще бабине літо?
25 вересня. Чи буде ще бабине літо? Чи буде ще справжнє бабине літо, чи вже й не буде? Питаннячко незгірш за гамлетівське...
Однак всім достеменно відомо, що глобальне потепління — доконаний факт. На нас очікує чимало катаклізмів: наступ пустель, втрата сільгоспугідь, підвищення рівня моря, спустошливі посухи, урагани, торнадо, смерчі тощо. А чи знаєте ви, що глобальне потепління напряму пов’язане з рівнем людської агресивності? І якщо прогностичні моделі щодо самого потепління різняться, то думка вчених щодо агресивності людства єдина — рівень агресивності Homo sapiens неухильно зростатиме. Від спеки люди заводяться з півоберту: влітку в містах з кожними 3 градусами підвищення температури на 4 % зростає кількість міжособистісного насилля і на 14% — міжгрупового. До 2050 року міжособистісне насилля може зрости на 16%, а групове — на 50%.

А в нас сьогодні священномученика Автонома, єпископа Італійського. Українці спостерігали: якщо миші риють нори входом на південь – зима буде сувора. І якщо їх чимало з’являлося біля людських обійсть – то це теж було показником того, що на морози і сніг прийдешня зима не поскупиться. Це були й останні дні перед Здвиженням, коли в лісах і степах перед зимівлею повзали гади — вужі та гадюки на світ Божий подивитися.

Іменинники нині Афанасій, Іван, Микола, Олексій.

За матеріалами Укрінформ
Фото з архіву "Чернігівського формату"




Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 505 | Теги: прикмети, церковні свята, бабине літо | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar