реклама партнерів:
Головна » 2019 » Вересень » 30 » 30 вересня. Церква вшановує пам’ять святих мучениць Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії.
21:15
30 вересня. Церква вшановує пам’ять святих мучениць Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії.
30 вересня. Церква вшановує пам’ять святих мучениць Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії. Цього дня християни вшановують пам’ять святих мучениць Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії. Святі жили в ІІ столітті в Римі. Софія (у перекладі з давньогрецької це ім’я означає мудрість) рано втратила чоловіка, який був військовим і сама виховувала трьох доньок. Родина сповідувала християнство – заборонену на той час у язичницькому Римі релігію. Чутки про жінку-християнку та її трьох дочок дійшли імператорського двору. Їх схопили, піддали немилосердним тортурам, а згодом стратили. На іконах їх завжди зображують учотирьох – мати обіймає трьох своїх донечок. Споконвіку ці жіночі імена уособлюють християнські чесноти, які в різні часи теж проходять горнило жорстоких випробовувань, аби ще яскравіше засяяти в людині.

Свято Віри, Надії, Любові та Софії не належить до великих церковних свят, але воно якесь дуже-дуже затишне, натхненне, наче просякнуте останнім, вже скупим, прощальним вересневим теплом і світлом… Колись цього дня жінки не починали жодної важливої роботи. Можна сказати, що це було невеличке жіноче свято, особливо у тих, хто мав імена святих мучениць. Доброю прикметою цього дня було побачити в небі перелітних журавлів або лебедів і загадати бажання.

Сьогодні день Ангела у Віри, Надії, Любові та Софії, а ще в Ірини, Олександри, Павла та Івана.

За матеріалами Укрінформ
Фото "Чернігівського формату"



Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 540 | Теги: церковні свята, прикмети | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar