реклама партнерів:
Головна » 2019 » Вересень » 20 » 3D окуляри 1904 року синхронізуються з сучасними смартфонами
11:22
3D окуляри 1904 року синхронізуються з сучасними смартфонами
3D окуляри 1904 року синхронізуються з сучасними смартфонами Перший стереоскоп був винайдений в 1829 році вчителем математики з Единбурга містером Еліотом. А в 1849 році винахідник калейдоскопа Девід Брюстер об’єднав можливості стереоскопа і фотографії, інформує «Чернігів стародавній»

Найвдаліший тип стереоскопа (Холмса-Бейтса), що залишається популярним і донині, розроблений в 1861 році Олівером Холмсом.
Подвійні фотографії для 3D перегляду робилися двохоб’єктивною стереокамерою з двома об’єктивами відстань між якими (стереобаза) становила близько 6,5 сантиметрів – як і відстань між очима людини. Але для 3D-фотозйомки віддалених об’єктів необхідно було збільшувати відстань стереобази десь до 9 сантиметрів.

Таке диво техніки в наші дні можна побачити, завітавши до Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній. Стереоскоп відомої американської фірми з виробництва друкарських машинок «Ундервуд», що знаходиться в експозиції виставки «Чернігів і чернігівці 100 років тому», з 2014 року переглянули майже 25 тисяч відвідувачів.
Сучасні діти, яких взагалі важко чимось здивувати, під час перегляду стереоскопа постійно висловлюють своє захоплення словами: «Вау!», «Клас!» «Круто!» «Мамо, подивись!». Особливо захоплююче спостерігати за маленькими п’ятирічними дітками, коли вони переглядають фотографії в стереоскопі. Після кожного нового фото, вони ніби заглядають вперед у далечінь, не розуміючи, що це лише картинка на аркуші фотопаперу.
На 3D фотознімках представлені майже всі країни світу – їх туристичні перлини і кадри буденного життя. Але найбільше в колекції міститься фотознімків з краєвидами українського Криму. Особливо захоплюють пейзажі типової міської архітектури кримських татар з їх вузенькими вуличками і дахами під черепицею. А враховуючи 3D ефект створюється враження, ніби ти сам опиняєшся на старовинних вулицях Сімферополя, Бахчисараю, Алупки та Алушти. Все це давно вже знищено і зникло, але завдяки цим фотографіям – знову і знову оживає в уяві тисяч туристів Чернігова.
А ті відвідувачі, що мають на своїх смартфонах сучасні 3D фотографії можуть подивитись на них через наш старовинний стереоскоп. За словами чеських любителів 3D фотографій – цей стереоскоп дає навіть кращий оптичний 3D ефект за сучасні зразки 3D окулярів.
То ж беріть свої смартфони, фотографуйтесь в 3D форматі і приходьте до нас, у Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній», переглядати свої улюблені фото.









Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 477 | Теги: Чернігів стародавній, стереоскоп, смартфон | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar