реклама партнерів:
Головна » 2015 » Вересень » 9 » 72 річниця визволення Борзнянщини: оркестр, медалі, єднання поколінь
19:34
72 річниця визволення Борзнянщини: оркестр, медалі, єднання поколінь
72 річниця визволення Борзнянщини: оркестр, медалі, єднання поколінь 7 вересня жителі Борзнянщини відзначили 72 річницю звільнення від нацистських окупантів. Цим днем починається плеяда річниць звільнення міст і сіл Чернігівщини. Для того, щоб привітати ветеранів та обговорити з активом району поточні справи, до Борзни приїхав голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч.

Традиційно такого роду дати відзначаються у формі мітингу. Винятком не став і цей раз. У ході мітингу-реквієму «Перемога – в серцях поколінь» до борзнянців звернулися представники місцевої влади, військові та ветерани. З промовою виступив і голова облдержадміністрації Валерій Куліч: «Беручи за приклад героїчні подвиги дідів та прадідів, сьогоднішнє молоде покоління вже підтвердило свою хоробрість, мужність, патріотичну налаштованість і відданість ідеї свободи рідної землі. Нині плечем до плеча ми маємо разом здолати ворога, відстояти свою незалежність і об’єднати зусилля, щоб вивести нашу країну на шлях демократичного розвитку, який стане гарантією економічного зростання країни та добробуту громадян».

Також, на виконання Указу Президента України Петра Порошенка, Валерій Куліч відзначив ветеранів Другої світової війни медалями. На центральній площі Борзни з рук голови облдержадміністрації нагрудні знаки отримали Микола Демидович Руденко, Микола Якович Яроцький, Петро Григорович Блоха, Микола Григорович Данько, Михайло Олексійович Григорович та Петро Демидович Квок.

Після мітингу та спільного з ветеранами обіду в одному з кафе Борзни Валерій Куліч навідав ще двох учасників Другої світової війни. Але вже у неформальній обстановці – вдома у ветеранів, у селі Степанівка. Обидва господарі – Петро Авксентійович Хоменко та Іван Тимофійович Куделя, – до домівок яких завітав голова ОДА, подякували за те, що про них пам’ятають і шанують.

Крім вручення медалей, Валерій Куліч привітав ветеранів ще й від себе – словами, міцними рукостисканнями та матеріальною допомогою. Присівши за стіл, учасник звільнення Польщі, 88-річний Петро Авксентійович сказав: «Буду старатися жити і бути бадьорим, щоб своїм прикладом підтримувати хлопців, які зараз воюють. Не помру, поки вони не виб’ють звідти всю наволоч».

Також, принагідно, Валерій Куліч відвідав Чернігівський обласний історико-меморіальний музей-заповідник Пантелеймона Куліша «Ганнина Пустинь» у селі Оленівка. Будучи там уперше, голова ОДА був приємно вражений атмосферою комплексу та взяв до уваги його туристичний і рекреаційний потенціал.

За матеріалами: прес-служби облдержадміністрації



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 908 | Теги: Борзнянщина, Друга світова війна, Валерій Куліч | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar