реклама партнерів:
Головна » 2018 » Січень » 5 » 80-річна бабуся віддала шахрайці 100 тисяч гривень
10:42
80-річна бабуся віддала шахрайці 100 тисяч гривень
80-річна бабуся віддала шахрайці 100 тисяч гривень Жертвою шахрайства стала 80-річна бабуся. Впустивши в дім лиходійку, яка представилася працівником соціального захисту, старенька втратила 70 тисяч гривень і 1 тисячу доларів.
Тепер шахрайку шукає поліція міста Прилуки.

Надмірна довірливість – наш перший ворог, який працює на руку шахраям. У багатьох випадках величезних втрат можна було уникнути, якби сама жертва проявила хоча б трохи обережності.

Як розповіла потерпіла поліцейським, самозванка, яка видавала себе за працівницю служби соціального захисту, переконливо розповіла пенсіонерці про «грошову реформу». Старенька повірила в це і не вагаючись обміняла свої заощадження на «нові» купюри.

«Біля під’їзду мене чекала жінка, – розповідає бабуся, – вона представилася працівником соціальної служб та сказала, що прийшла допомагати пенсіонерам, мовляв, грошова реформа, тож будемо міняти старі гроші на нові».

Жінка виглядала добре, тож старенька чомусь одразу їй повірила. Тим більше, що «добродійка» добре розумілася на проблемах пенсіонерів і давала поради як поводитися в тій чи інший ситуації.

Після нетривалої психологічної «обробки» пенсіонерка витягла всі свої заощадження, що відкладала на чорний день (а це майже 100 тисяч гривень), та віддала зловмисниці. Та пообіцяла, що через пару годин принесе «нові» гроші та пішла собі.

Хоча бабуся й одразу звернулася до поліції, «добродійка» вже встигла втекти.

Нині поліція Прилук робить усе можливе, щоб розшукати шахрайку та закликають громадян бути більш уважними до незнайомців і в жодному разі не впускати їх до оселі й тим більше не діставати свої гроші.

Поліція наголошує, що ані соціальні служби, ні громадські організації не мають жодного стосунку до операцій з готівковими коштами.

На шахраїв в кримінальному кодексі є стаття 190 Кримінального Кодексу України (шахрайство), в якій зазначено, що заволодіння чужим майном або придбання право на майно шляхом обману чи зловживання довірою карається штрафом до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Джерело: ГУНП в Чернігівській області.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 728 | Теги: Прилуки, шахрайка, Кримінал | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar