реклама партнерів:
Головна » 2018 » Січень » 23 » Аварія у Прилуках: сморід і невмілі дії бютівської влади
11:29
Аварія у Прилуках: сморід і невмілі дії бютівської влади
Аварія у Прилуках: сморід і невмілі дії бютівської влади Масштабна аварія на колекторі у Прилуках та забезпечення людей питною водою – показали неспроможність місцевої влади оперативно вирішувати проблеми на місцях. Як відомо, міською головою Прилук є Ольга Попенко - ставлениця народного депутата від БЮТу Валерія Дубіля, пише Сіверщина

Про це, не називаючи прізвищ, під час прес-конференції у Чернігові заявив директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної робот облдержадміністрації Сергій Болдирев, розповідає "Чернігівська хвиля" Українського радіо.

У Прилуках 19 січня відбулось руйнування каналізаційного колектору, на глибині майже 14 метрів. З метою ліквідації аварії створено обласний оперативний штаб. Оскільки у Прилуках відсутня необхідна техніка, 21 січня до міста прибула автоцистерна підприємства «Чернігівводоканал» для підвозу питної води та доставлено два глибинних насоси. Для проведення робіт з регіонального матеріального резерву залучено дві помпи для відкачування нечистот. За допомогою пожежно-насосної станції та 2 мотопомп, здійснено відведення стічних вод до іншої гілки каналізаційного колектору. Тим самим відновлено водопостачання.

За словами директора Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу облдержадміністрації Володимира Кривенка, попередньо підготовчі роботи триватимуть протягом 3 днів. А для ліквідації самої аварії знадобиться більше часу.

«Організація підрядна вже є. Органи місцевого самоврядування разом з будівельниками обіцяють на протязі 10-12 днів виконати ремонтні роботи по відновленню цього колектору», - розповів він.

Під час ремонту воду у Прилуках знову відключать. Розповів Володимир Кривенко.

«Коли буде проходити ремонт цього місця аварії, то на цей час буде призупинено повністю водопостачання і треба буде забезпечити населення питною водою. Тому ми підготувалися до цього залучили підприємства молокозаводи, які дали техніку для забезпечення населення в тій кількості, яка необхідна», - розповів він.

Мова йде про залучення 10-ти молоковозів для підвозу питної води. На сьогодні школи, дитсадки та інші заклади міста працюють у звичному режимі. Але на довго роботи мотопомп та насосних станцій не вистачить. Як зауважив Сергій Болдирев, техніка працює напружено і не розрахована на такі глибини.



Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 803 | Теги: колектор, аварія, Прилуки, БЮТ | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar