реклама партнерів:
Головна » 2019 » Вересень » 2 » Бажаючих запрошують долучитися до прибирання старовинної садиби Дараганів на Покорщині
19:49
Бажаючих запрошують долучитися до прибирання старовинної садиби Дараганів на Покорщині
Бажаючих запрошують долучитися до прибирання старовинної садиби Дараганів на Покорщині У вівторок, 3 вересня, всіх бажаючих запрошують долучитися до акції «Не словом, а ділом» з прибирання старовинної садиби Дараганів на Покорщині, яка розташована на околиці селища Козелець Чернігівської області.
Про це повідомляє Козелецька селищна рада на своїй сторінці у Facebook.

«Початок заходу 03 вересня о 9.00 біля садиби Дараганів. З собою бажано взяти робочий інвентар: сокиру, граблі, косу, сапки тощо. Рукавички на місці нададуть організатори акції», - йдеться в тексті повідомлення.

Головна споруда маєтку — невеличкий одноповерховий будинок — нагадує руїну: вибиті вікна та двері. На колись гостинний ганок страшно стати, щоб бодай не провалитись…
Ця оселя у минулому належала славній родині Віри Григорівни Дараган, сестрі останнього гетьмана України Кирила Розумовського, та її чоловікові Юхиму Дарагану, київському полковнику.

Зараз у колись мальовничому парку «господарюють» бур’яни, на його території споруджені сараї та гаражі…

Не у кращому стані й інші споруди маєтку. У глибині парку — вже похилився каретний дерев’яний сарай, прикрашений дивовижним різьбленням. Неподалік стоїть двоповерхова кам’яниця — одна з небагатьох на Лівобережній Україні господарських споруд козацької старшини, що збереглася в первісному вигляді.



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1582 | Теги: Покорщина, благоустрій, Козелець, ремонт | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar