реклама партнерів:
Головна » 2016 » Квітень » 20 » Бійці роти "Чернігів" отримали нагороди з нагоди другої річниці створення підрозділу
18:54
Бійці роти "Чернігів" отримали нагороди з нагоди другої річниці створення підрозділу
Бійці роти В ході урочистих заходів з нагоди другої річниці з Дня створення підрозділів патрульної служби поліції особливого призначення нашим землякам вручили нагороди Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, відомчі відзнаки МВС України та цінні подарунки.

У квітні 2014 року Міністерством внутрішніх справ України було прийнято рішення про створення добровольчого корпусу спецпідрозділів з охорони громадського порядку – батальйонів та рот патрульної служби міліції особливого призначення – для захисту від злочинних посягань та охорони громадського порядку.

В зоні АТО особовий склад підрозділів забезпечує правопорядок, протидіє незаконному вивезенню із зони проведення АТО зброї та боєприпасів, вибухівки, охороняють стратегічні об’єкти, знищують диверсійно-розвідувальні групи.

В урочистих заходах з нагоди другої річниці створення батальйонів особливого призначення взяли участь Президент України Петро Порошенко, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе.

Серед почесних гостей зібрання були й бійці роти поліції особливого призначення «Чернігів». Нашим землякам вручили нагороди Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, відомчі відзнаки МВС України та цінні подарунки.

А двоє поліцейських – сержант поліції Віталій Алферьонок та капрал поліції Вадим Платонов за особливі заслуги в захисті конституційних прав і свобод людини й громадянина, зразкове виконання службового і громадянського обов’язку та виявлені при цьому честь і гідність були нагороджені відомчою відзнакою МВС України – нагородною вогнепальною зброєю.

Показово, що вже наступного дня після нагородження частина поліцейських направилася в зону АТО охороняти мир і спокій жителів Маріуполя.

Так, фельдшер роти «Чернігів» сержант поліції Віталій Алферьонок надавав медичну допомогу армійцям, нацгвардійцям і бійцям інших добровольчих батальйонів. Роздавав місцевим жителям медикаменти, лікував їх, після чого місцеві жителі докорінним чином міняли своє ставлення до наших земляків.

Поліцейський розповідає, що якось лікував і полонених сепаратистів, бо для медика всі пацієнти рівні. Це в бою вони були ворогами, а після бою – медик і пацієнт.

Колеги-медики вже давно помітили, що коли Віталій супроводжує пацієнта до шпиталю чи лікарні, з ним обов’язково все буде гаразд. Фельдшер посміхається і каже, що дійсно, це так, бо від своєї бабусі-знахарки успадкував багато знань і вмінь, які офіційна медицина ще не практикує.

Самому ж Віталію виживати на фронті й берегти психіку від травм допомагає звичайний здоровий гумор і вміння під час вогневих контактів концентруватися на виконанні бойового завдання, відключаючи зайві емоції.

В майбутнє дивиться з оптимізмом, адже все життя попереду, і мріє колись все-таки здобути вищу медичну освіту.

Зараз же він впроваджує в життя стандарти НАТО в рятуванні бійців на полі бою.

Сектор комунікації Головного управління
Національної поліції в Чернігівській області




Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 925 | Теги: нагороди, АТО, рота Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar