реклама партнерів:
Головна » 2015 » Вересень » 16 » Бюджет участі - працює серед чернігівців!
17:14
Бюджет участі - працює серед чернігівців!
Бюджет участі - працює серед чернігівців! Бюджет участі - працює серед чернігівців! Я вражена активністю чернігівської громади - більше 60 проектних завок було подано в досить короткий термін в рамках проекту "партисипативного бюджету".
Про це на своїй сторінці у facebook повідомляє громадська активістка Тетяна Романова.
"Прийом заявок вчора був закінчений. Тепер чекаємо результатів розгляду проектів комісією. Тримаємо кулачки за актуальні і потрібні місту проекти!", зазначає вона.

15 вересня завершився прийом проектів бюджету участі.
Наприкінці минулого тижня у бібліотеці імені М.М. Коцюбинського пройшла майстерня з написання проектів. Заступник міського голови – начальник фінансового управління міськради Віктор Бистров, який очолює робочу групу з впровадження бюджету участі, надав роз'яснення щодо написання, подання, а потім реалізації проектів бюджету участі у Чернігові.
За словами В.Бистрова, наступним кроком з боку міськради має стати оцінка проектів та проведення голосування, а з боку авторів – популяризація проектів та активізація чернігівців взяти участь у загальноміському голосуванні.
Крім того, під час заходів до Дня міста передбачається виділити спеціальний майданчик на Алеї Героїв, де б автори проектів мали змогу презентувати свою ідею та агітувати за неї.
Директор міської бібліотеки імені М.М.Коцюбинського Ніна Власенко повідомила, що заклад відкритий для всіх охочих презентувати громадськості свій проект. Вона висловила зацікавлення у співпраці з активними чернігівцями.
Загалом, під час інформаційної кампанії щодо втілення бюджету участі проведено понад 10 зустрічей (майстер-класів) у загальноосвітніх навчальних закладах міста, а також Чернігівському національному технологічному університеті, Чернігівському національному педагогічному університеті імені Т.Г.Шевченка, Чернігівському інституті імені Героїв Крут МАУП.

Довідка: Бюджет участі передбачає участь жителів Чернігова у розподілі коштів міського бюджету. На наступний рік, зокрема, планується передбачити 4,8 млн. грн.. на проекти чернігівців.
На черговій сесії 28 серпня було схвалено Положення про громадський (бюджет участі) м. Чернігова. Із 1 вересня упродовж двох тижнів у відділі зв'язків із громадськістю міськради приймаються проекти громадян. Потім пропозиції будуть перевірятися працівниками міськради (на реалістичність, можливість реалізувати проект упродовж року), і виставлятися на голосування. Планується, що голосування проходитиме із 5 до 19 жовтня.

Більш детальна інформація розміщена на сайті міської ради у розділі "Громадський бюджет".

Проект реалізується у рамках Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії співфінансованої з програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ РП та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD).польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ РП та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD).



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1072 | Теги: громада, Чернігів, бюджет участі | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar