реклама партнерів:
Головна » 2016 » Серпень » 22 » Боротьба за Кордівку в Чернігові триває і не безрезультатно
19:24
Боротьба за Кордівку в Чернігові триває і не безрезультатно
Боротьба за Кордівку в Чернігові триває і не безрезультатно 22 серпня перший заступник голови обласної ради, співголова робочої групи з питань підготовки пропозицій щодо створення об'єкту природно-заповідного фонду «Кордівка» в м.Чернігові Валентин Мельничук провів чергове засідання цього громадського об'єднання, затвердженого розпорядженнями очільника обласного органу публічної влади Ігорем Вдовенком.

Як ми вже інформували, активісти обласного центру в особі Громадської ради при обласній державній адміністрації, міської громадської організації «Нові перспективи Ялівщини» та низки інших об'єднань громадян виступили проти забудови в природній зоні заплавних прибережних територій Десни та Стрижня. Однак на початку своїх дій, як наголосили громадські активісти, отримали підтримку лише в обласній раді, при якій і була сформована вищезгадана робоча група.

Отож сьогодні її члени зібралися в черговий раз, аби підтвердити право чернігівської міської громади на відстоювання своїх інтересів у збереженні природно-заповідної зони древнього міста на Десні. Цього разу на запрошення робочої групи на її засідання завітав представник керівництва міської ради - заступник Чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів Валерій Боднарчук, який отримав чи не найбільше запитань від захисників Кордівки. Відповідаючи на них, керівник закликав членів робочої групи більш конкретніше підходити вирішення порушеного питання, тим більше, що його необхідно вирішувати на користь усієї міської громади.

Свої думки щодо порушеного і дуже хвилюючого для жителів Чернігова питання стосовно збереження лісопаркової зони, висловили секретар робочої групи, член Громадської ради при ОДА Тамара Петрова, голова Деснянської районної у м. Чернігові ради Володимир Грецький, член Громадської ради при ОДА Наталія Проскуріна, громадський активіст Руслан Волощук. інші учасники засідання.

Головне ж, як було зазначено, боротьба за Кордівку триває і не безрезультатно, адже буквально нещодавно Київський апеляційний суд заборонив підготовчі роботи в цій зоні на шести з лишком гектарах, що були відведені під частину забудов. Однак, як зазначили активісти, - це позитив, але ще не результат, на який чекають чернігівці.

На завершення зібрання члени робочої групи визначилися і погодилися із співголовуючим, що наступне засідання робочої групи буде проведено у вересні, але вже на технічному рівні, де будуть розглядатися не гуманітарні, а технічні параметри із врахуванням картографічних документів, уточнення площі природно-заповідної зони та інших її параметрів.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради




Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 929 | Теги: Чернігів, заповідна зона, Кордівка | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar