реклама партнерів:
Головна » 2015 » Вересень » 20 » Чернігів. Бюджет участі-2015: проекти написані
07:48
Чернігів. Бюджет участі-2015: проекти написані
Чернігів. Бюджет участі-2015: проекти написані У Чернігові завершилася кампанія прийому від громадян проектів бюджету участі. Як повідомили у відділі зв’язків із громадськістю міської ради, всього подано понад 60 проектів. Більша частина з них пропонує використати кошти поточних видатків, менша — капітальних.
Про це повідомляє газета Чернігівські відомості
Зокрема, масштабним є проект «Комфортний Вал», що передбачає упорядкування зони відпочинку на стародавньому Дитинці сучасними антивандальними ліхтарями, лавами та урнами. Європейськими варто назвати проекти зі створення в місті майданчиків для вигулу собак; будівництва сучасного скейт-парку; а великим бажанням чернігівських дітей — «Фонтан дитячих мрій» у сквері навпроти «Мегацентру». Подано також проекти облаштування спортивних майданчиків, встановлення GPS-навігації в комунальному транспорті Чернігова тощо.
За словами заступника міського голови — начальника фінансового управління міськради Віктора Бистрова, який очолює робочу групу зі впровадження бюджету участі, усі проекти цікаві та заслуговують на реалізацію.
«Я вдячний активним і небайдужим чернігівцям, які написали проекти та запропонували свої ідеї, як зробити Чернігів кращим, успішнішим, європейським», — сказав він.
Тепер проекти будуть перевірятися в структурних підрозділах міської ради, а потім виставлятися на загальноміське голосування, що відбуватиметься в бібліо­теках та навчальних закладах Чернігова.
До Дня міста передбачається виділити спеціальний майданчик на Алеї Героїв, де б автори проектів мали змогу презентувати свою ідею та агітувати за неї. Адже розпочинається змагання між авторами проектів, чия ідея буде втілена наступного року за кошти бюджету участі.
Директор міської бібліотеки імені М.М. Коцюбинського Ніна Власенко під час майстерні з написання проектів у бібліотеці повідомила, що заклад відкритий для всіх охочих презентувати громадськості свій проект. Вона висловила зацікавлення у співпраці з активними чернігівцями.
Загалом під час інформаційної кампанії щодо втілення бюджету участі, що тривала всього два тижні, проведено понад 10 зустрічей (майстер-класів) у загальноосвітніх навчальних закладах міста, а також Чернігівському національному технологічному університеті, Чернігівському національному педагогічному університеті імені Т.Г. Шевченка, Чернігівському інституті імені Героїв Крут МАУП.
Довідка. Бюджет участі передбачає участь жителів Чернігова в розподілі кош­тів міського бюджету. На наступний рік, зокрема, планується передбачити 4,8 млн грн. на проекти чернігівців.
На черговій сесії 28 серпня було схвалено Положення про громадський бюд­жет (участі) м. Чернігова. Із 1 вересня упродовж двох тижнів у відділі зв’язків із громадськістю міськради приймаються проекти громадян. Потім пропозиції будуть перевірятися працівниками міськради (на реалістичність, можливість реалізувати проект упродовж року) і виставлятися на голосування. Планується, що голосування проходитиме від 5 до 19 жовтня.

Більш детальна інформація розміщена на сайті міської ради в розділі «Громадський бюджет».
Проект реалізується у рамках Польсько-Канадської програми підтримки демократії, співфінансованої з програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ РП та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD).

Ярина МИРОСЛАВСЬКА



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1391 | Теги: Чернігів, бюджет участі | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar