реклама партнерів:
Головна » 2015 » Вересень » 3 » Чернігівці задихаються від смогу. Відео
07:30
Чернігівці задихаються від смогу. Відео
Чернігівці задихаються від смогу. Відео На календарі вересень, а за вікном далеко за тридцять. В області спостерігається велика кількість пожеж – горять торфовища, селяни випалюють суху рослинність та ще й в додачу вночі горіло сміттєзвалище. Все це і спричинило появу смогу над містом.
Зараз триває гасіння торфовища поблизу села Боромики Чернігівського району. Рятувальники роблять все можливе. Але посуха ускладнює роботу пожежників – меліоративні канали зараз майже порожні. Також триває гасіння сміттєзвалища.
Фахівцями Держсанепідслужби області був проведений аналіз проб повітря навколо звалища та в прилеглих до нього районах міста. Перевищень вмісту шкідливих речовин в повітрі не виявлено — напевне у зв’язку з тим, що пожежі поки що не такі масштабні, і їх вдається максимально швидко ліквідувати. Ніякої загрози жителям міста поки що немає. Та рятувальники все одно застерігають людей.
Працівники санепідемслужби радять чернігівцям менше знаходитись на вулиці, щільно закривати вікна, пити більше води та їсти якомога більше легкозасвоюваної рослинної їжі, яка є джерелом природних антиоксидантів.

Джерело: Сіверцентр





Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 1056 | Теги: пожежі, смог, торфовище, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar