реклама партнерів:
Головна » 2015 » Лютий » 10 » Чернігівщина отримала сучасну медичну машину – мобільну амбулаторію
17:51
Чернігівщина отримала сучасну медичну машину – мобільну амбулаторію
Чернігівщина отримала сучасну медичну машину – мобільну амбулаторію Вже шоста область в Україні стала власником надсучасної мобільної амбулаторії. В рамках інвестиційного проекту, який підтримується Міжнародним «Альянсом», Чернігівщина ще рік тому виграла грант на отримання такої машини, повідомляє Сіверцентр.
Микола Дейкун, головний лікар обласного центру профілактики боротьби зі СНІДом: «Проект складає біля двох мільйонів гривень на 2.5 роки, 400 тисяч гривень з яких пішли на купівлю машини до підняття долара, решта суми пішла на утримання машини, водія та лікарів».
Ця амбулаторія буде працювати у віддалених районах області, а в Чернігові задіяна не буде. Вже визначено перелік районів, які будуть обслуговуватись. Всі послуги, що надаються у пересувній амбулаторії, виключно безкоштовні.
«Амбулаторія не прив’язана до мед закладів, а надає послуги ближче до місця проживання людей акі вживають наркотичні засоби. Всі послуги виключно безкоштовні: і юридичні, і соціальні і медичні,» — каже Микола Дейкун.
Машина буде оснащена усіма необхідними медикаментами і тестами. Також мобільна амбулаторія укомплектована усім необхідним обладнанням для проведення медоглядів.
Вже найближчим часом ця амбулаторія зробить свій перший виїзд. В районах попередньо будуть проінформовані всі групи ризику, що будуть надаватись безкоштовні послуги та час і місце де можна ними скористатись. Взагалі, надання таких медичних послуг поблизу місця проживання – це європейська практика, яка нарешті перейшла і до нас.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 920 | Теги: мобільна амбулаторія, медицина, Чернігівщина | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar