реклама партнерів:
Головна » 2019 » Вересень » 9 » Чернігівські рухівці говорили про минуле і планували майбутнє
19:36
Чернігівські рухівці говорили про минуле і планували майбутнє
Чернігівські рухівці говорили про минуле і планували майбутнє Минулої неділі відбулися збори осередків НРУ Новозаводського району м. Чернігова. Рухівці згадували буремні події 1989-1991 років. Адже 30 років тому, 8-10 вересня 1989 року, у Києві створювався Народний Рух України – проходив Установчий з’їзд потужної громадсько-політичної організації.
У Чернігові українські патріоти створили крайову організацію Руху 9 липня 1989 року, тобто одними з перших в Україні.

Рухівці Надія Галковська та Сергій Черняков розповіли про культорологічні походи «Дзвін-90» та «Козацькими шляхами», які були організовані осередками «Просвіти» та НРУ на Чернігівщині. Сергій Соломаха зазначив, що у 2020 році буде 30 років походу «Дзвін-90», тож варто видати книгу на основі документів та спогадів, яка сприятиме патріотичному вихованню молоді.

На зборах також йшлося про увічнення пам’яті Героя України Левка Лук’яненка та першого голови чернігівського НРУ Валерія Сарани. Як відомо, 23 серпня у Седневі встановлена меморіальна дошка Левку Григоровичу, а 21 вересня – у Чернігові. Відповідно рішення сесії міськради 29 серпня Валерію Сарані присвоєно звання «Почесний громадянин міста Чернігова».

У рамках підготовки до звітно-виборної конференції обласної організації Руху обрано делегатів на Чернігівську міську партконференцію, яка відбудеться 29 вересня.

Прес-служба Чернігівської міської організації НРУ.



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 3247 | Теги: Чернігів, Народний Рух України, Дзвін-90 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar