реклама партнерів:
Головна » 2019 » Вересень » 19 » Чернігівський історик Сергій Бутко прокоментував звільнення Володимира В‘ятровича
11:47
Чернігівський історик Сергій Бутко прокоментував звільнення Володимира В‘ятровича
Чернігівський історик Сергій Бутко прокоментував звільнення Володимира В‘ятровича Кабмін звільнив із посади директора Інституту національної пам’яті відомого історика Володимира В’ятровича. cheline попросив прокоментувати причини звільнення представника Інституту національної пам’яті в Чернігівській області Сергія Бутка.

«Вважаю, що його робота як посадовця зупиняла його як історика. Володимир В’ятрович – насамперед відомий, надзвичайно талановитий історик. Пам’ятаю, коли він пішов з посади директора архіву СБУ, після цього одразу написав дуже серйозну монографію, що зробила величезний внесок в українсько-польські стосунки. Тому, вважаю, те, що він пішов з посади, дасть нам нові важливі праці. Він дуже віддавався роботі. Я сам люблю працювати, але так, як він це робив…
Він абсолютно себе не шкодував. До прикладу, він о першій ночі прилітає з відрядження, а вже о 9.00 на роботі підписує мені якісь документи, відпусток як таких повноцінних у нього, мабуть, не було, ми, співробітники, його постійно «втягували» у вирішення якихось питань. А людський організм не залізний, тому, вважаю, йому треба відпочити», – говорить Сергій Бутко.

За словами Сергія Бутка, робота В’ятровича на посаді директора Інституту національної пам’яті була не просто революційною у формуванні політики національної пам’яті, це був справжній марафон.
«Скільки я його пам’ятаю, він себе абсолютно не щадив. За ці п’ять років він зробив усе для того, щоб в Україні проводилась нормальна проукраїнська політика національної пам’яті». Щодо самих причини, які спонукали до того, щоб В’ятрович пішов з посади, то тут наш історик утримується від коментарів.

«Офіційно він пішов з цієї посади за погодженням сторін. Тобто його звільнили не тому, що це вирішило керівництво країни, а тому, що це було погоджене спільне рішення. Як нам заявив сам Вятрович, він погодив і з президентом, і з прем’єр-міністром, що політика дій, прийнята в інституті, продовжиться. Причина – чому виникло це погоджене рішення – невідома. І думаю, нам немає сенсу фантазувати, чому так сталося».



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 724 | Теги: В’ятрович Володимир, Інститут національної памяті, Сергій Бутко | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar