реклама партнерів:
Головна » 2016 » Квітень » 23 » Чому чернігівцям відключили гарячу воду?
19:19
Чому чернігівцям відключили гарячу воду?
Чому чернігівцям відключили гарячу воду? До міськвиконкому надходить велика кількість звернень від чернігівців, яких обурює вже майже двотижнева відсутність у їх квартирах гарячої води. У цей час міська влада Чернігова робить усе можливе для того, щоб постачання гарячої води було відновлено якнайшвидше.

На сьогодні в місті гаряча вода відсутня у квартирах тих будинків, які обслуговуються ПАТ «Чернігівтеплокомуненерго».

Причиною відключення стало ненадання НАК «Нафтогаз України» лімітів газу для потреб населення в міжопалювальний сезон. Природний газ у межах цих лімітів коштує 3 тис. грн за 1 тис. куб. м. Натомість підприємство пропонує газ тільки по комерційній ціні близько 8 тис. грн. за куб. м.

У тарифи чернігівців за теплопостачання закладена найменша ціна газу, передбачена саме для населення. Брати на себе збитки, пов’язані з настільки значною різницею в ціні, ані підприємство, ані міський бюджет не можуть.

Одночасно з мешканцями квартир від політики постачальника газу постраждали і лікарні та освітні заклади, тому що відсутні його ліміти і для бюджетних організацій.

При виникненні цієї ситуації керівництво міста доклало всіх зусиль і максимально сприяло тому, щоб «Чернігівтеплокомуненерго» якнайшвидше вирішило проблему єдиним можливим на місцях способом — придбавши комерційний газ для обслуговування цих закладів у іншого постачальника. Сьогодні в Україні це можливо, адже постачання газу на підставі спеціальних ліцензій здійснюють більше 40 компаній.

Завдяки активному сприянню міської влади і швидким діям «Чернігівтеплокомуненерго», постачання гарячої води в лікувальні заклади Чернігова було відновлено вже на другий день. Сьогодні в усі лікарні, в пологовий будинок, у садочки та школи міста гаряча вода подається безперебійно.

Вчора, 21 квітня, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко в Києві з метою захисту інтересів чернігівців і відновлення постачання газу для потреб населення в гарячій воді здійснив робочі зустрічі з Головою правління НАК «Нафтогаз України» та з рядом депутатів Верховної ради України.

У зв’язку з тим, що сьогодні лімітів газу для потреб населення в міжопалювальний сезон не отримала більшість областей України, проблема має вирішуватись на урядовому рівні. Разом з тим, керівництво міста в тому, що залежить від нього, буде всіляко сприяти такому вирішенню.

Також, на перспективу наступного року, Владислав Атрошенко дав доручення використовувати переваги конкурентного середовища на ринку газу набагато ширше.

Довідково:
У місті Чернігові на сьогодні гарячої води не мають 194 будинки (23% загальної кількості). Решта під’єднана до Чернігівської ТЕЦ. Технічна можливість об’єднання мереж і постачання тепла від ТЕЦ усім жителям міста на сьогодні відсутня. Реконструкція, яка зробила б це можливим, потребує заміни значної ділянки підземних тепломереж і, відповідно, дуже великих капіталовкладень.







Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1042 | Теги: Владислав Атрошенко, Чернігів, відключення води | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar