реклама партнерів:
Головна » 2016 » Квітень » 9 » Екологічна інспекція Чернігова закликає підтримувати порядок у місті
18:54
Екологічна інспекція Чернігова закликає підтримувати порядок у місті
Екологічна інспекція Чернігова закликає підтримувати порядок у місті На сьогодні в Україні проблема смітників - одна з найважливіших і найактуальніших серед проблем забруднення навколишнього середовища.
У кожному помешканні, дворі, офісі, адміністративному приміщенні, магазині, кафе, на вокзалах, ринках чи просто на вулицях утворюється і накопичується величезна кількість непотрібних матеріалів та відходів.

З 1 квітня в м. Чернігові розпочався місячник благоустрою. Організація прибирання території об’єктів благоустрою здійснюється згідно із затвердженими в установленому порядку органами місцевого самоврядування Правилами благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова.

Екологічна інспекція звертає увагу чернігівців на те, що для всіх дуже важливо жити в чистому місті. Також нагадує щодо приведення у відповідність зовнішнього вигляду фасаду будівель і споруд у належний стан відповідно до затвердженого паспорту фасаду, а також належне утримання прилеглої території та недопущення її захаращення.

Організаціям, які займаються перевезенням сипучих вантажів та сміття, нагадують, що перевезення повинно здійснюватись на спеціально обладнаному транспорті, тому що це також може сприяти захаращенню міста.

Мешканці приватного сектору повинні пам’ятати про заборону спалювання залишків рослинності та складання будівельних матеріалів.

Також екоінспекція звертає увагу перевізників на стан зупинок і зупинкових комплексів, а особливо кінцевих зупинок. В цих місцях спостерігається порушення санітарних норм і правил з боку водіїв пасажирських маршруток, а саме: ремонтування та обслуговування транспортних засобів, кидання різноманітного сміття. Пошкоджене покриття з бруківки на зупинкових комплексах потребує окремої уваги, адже це може призвести до травматизму людей.

За недотримання вимог чинного законодавства, а саме «Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова» існує адміністративна відповідальність у вигляді штрафних санкцій від 340 до 1700 грн.

Тож просимо Вас підтримувати порядок у нашому місті.

Чекаємо Ваших пропозицій, зауважень та побажань за адресою: м. Чернігів, пр. Перемоги, 63, або за тел. 67-28-25, 97-41-41(«гаряча лінія»). Детальніше ознайомитися з «Правилами благоустрою… м. Чернігова» можна на офіційному веб-сайті Чернігівської міської ради.

За інформацією екологічної інспекції м. Чернігова



Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 944 | Теги: екологія, Чернігів, смітники | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar