реклама партнерів:
Головна » 2015 » Вересень » 7 » Експерти: Чернігівська міська рада прийняла ганебне рішення
19:58
Експерти: Чернігівська міська рада прийняла ганебне рішення
Експерти: Чернігівська міська рада прийняла ганебне рішення Заява експертної групи обласної комісії з декомунізації Чернігівської ОДА щодо гальмування перейменування вулиць депутатами Чернігівської міської ради

Зі здивуванням чернігівці дізналися про відмову депутатів Чернігівської міської ради голосувати за повернення історичних назв 9 вулицям та приведення до норм українського правопису 14 вулиць на нещодавній сесії міськради. Це при тому, що відповідно до законів про декомунізацію в Чернігові треба перейменувати близько сотні вулиць.

Безвідповідальне і антидержавне рішення депутатів відмовитися від голосування не зможе зупинити процес декомунізації, адже закон чітко визначив порядок дій: у випадку відсутності рішення міської ради – його змушений буде ухвалити міський голова, якщо відмовиться і він – рішення ухвалить голова обласної державної адміністрації. Тож для чого ці ігри чернігівських депутатів? Хіба що для збурювання політичної ситуації замість швидкого і оперативного очищення вулиць міста від імен і назв тоталітарного комуністичного режиму.

Експертна група нагадує: перейменування вулиць не потребує серйозних фінансових затрат (крім виготовлення табличок) і тому всі розмови про вартісність перейменування є лише політичним піаром.

Закликаємо депутатів Чернігівської міської ради виконати свій обов’язок і очистити вулиці міста від імен і назв, що символізують комуністичну тоталітарну державу, яка принесла Українському народу стільки смертей, страждань і горя.



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 1022 | Теги: Чернігів, декомунізація, перейменування вулиць | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar