реклама партнерів:
Головна » 2015 » Лютий » 25 » Головою Чернігівської районної федерації футболу переобрано Петра Команду
20:34
Головою Чернігівської районної федерації футболу переобрано Петра Команду
Головою Чернігівської районної федерації футболу переобрано Петра Команду 5 років тому проведенням футбольних змагань у Чернігівському районі Чернігівської області стала займатися новостворена Чернігівська районна громадська організація «Федерація футболу» на чолі з Петром Командою. Так було покінчено з періодом повної організаційної неоформленості і самодіяльності, недбайливого ведення поточної документації, що невпинно вели до відвертої стагнації саме сільського футболу.
За роки, що минули, системні реформи змінили головний вид спорту району до невпізнання. Чемпіонат району проводиться в двох лігах (по 10 команд в кожній), що дає змогу розвиватися як доволі сильним колективам, так і простим аматорським командам. Також в районі залюбки виступають найближчі географічні сусіди – клуби з Ріпок, Замглаю, Голубичів (Ріпкинського району), Бакланової Муравійки (Куликівського району). 32 колективи вийшли на старт цьогорічних кубка і чемпіонату району з міні-футболу (а рік тому – 39 і 36 відповідно). Вже традиційними стали кубки окремих населених пунктів – Гончарівського, Анисова, Лукашівки, інших сіл. Істотно підвищився рівень суддівства: якщо раніше в ролі арбітра виступав представник команди гостей, то нині матчі проводять нейтральні особи – районні або (переважно) обласні судді, що стало можливим завдяки плідній співпраці районної федерації з Чернігівською обласною федерацією футболу. Добре налагоджена інформаційна складова, всі новини оперативно висвітлюються в соціальних мережах.
Власне, за умов економічної кризи – як нинішньої, так і останніх років – ідеального стану справ годі сподіватися. Однак федерація перебуває у постійному діалозі з керівниками команд, тож нинішні успіхи – спільний здобуток всіх учасників футбольного процесу.
На звітно-виборчій конференції Чернігівської районної громадської організації «Федерація футболу» були присутні перший заступник голови Чернігівської обласної федерації футболу Анатолій Свистун, голова Чернігівської районної ради і президент футбольного клубу «Зернопром» Анатолій Дуденко, представники команд, що виступають у районних змаганнях. Роботу федерації за звітний період всі присутні одностайно визнали задовільною, а головою одноголосно переобрали Петра Команду


Довідка
Петро Євгенійович КОМАНДА народився у Чернігові в 1968 р. Закінчив школу № 7, футбольні ази пізнавав у ДЮСШ «Десна». Пізніше навчався на факультеті фізичного виховання в Чернігівському державному педагогічному інституті імені Т.Г. Шевченка.
В травні 1999 р. очолив відділ у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської райдержадміністрації, до 2001 р. очолював районну федерацію футболу. В 2001–2003 рр. навчався в Українській академії державного управління при Президентові України. Нині – начальник відділу спортивної та фізкультурно-масової роботи управління фізичної культури та спорту Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації.
Футбольну кар’єру розпочав ще у шкільні роки, виступаючи за чернігівський «Промінь» на першості області (1984 р.). Грав на позиції центрального або правого півзахисника.
В 1986 р. вперше потрапив до складу чернігівської «Десни» (тренер Михайло Фоменко), провів декілька ігор.
Подальша кар’єра:
1987 р. – «Політехнік» (Чернігів), команда виступала в обласному чемпіонаті;
1989–1991 рр. – «Буревісник» (Чернігів), в один із сезонів став бронзовим призером першості області;
1992–1994 рр. – «Текстильник» (Чернігів). У складі команди здобув титул чемпіона області. Відтепер грав на позиції лівого захисника;
1994–1996 рр. – «Десна» (Чернігів). Був гравцем основного складу (тренер Андрій Процко), виступав майже без замін. Залишив команду після важкої травми колінного суглобу, отриманої на тренуванні. Кілька місяців пішло на відновлення, однак після зміни тренера (в «Десну» повернувся Юхим Школьников) місце в основі було втрачене;
1997–1998 р. – «Домобудівник» (Чернігів). Тоді підопічні Михайла Ховрина переживали зоряні часи: у 1997 р. виграли кубок області, стали бронзовими призерами першості області, виступали в чемпіонаті України серед аматорських колективів (також і в 1998 р.). Тоді ж отримали право стартувати в кубку України. Здолали «Дніпро-2» (1:1, по пенальті 8:7), «Ворсклу-2» (+:–, суперник не з’явився на гру) і лише в третьому раунді поступилися столичному ЦСКА-2 – 0:0 і 1:2 (П. Команда став автором єдиного м’яча у ворота армійців). На початку 1999-го «Домобудівник» розпався;
1999–2000 рр. – «Динамо» (Чернігів);
2001–2002 рр. – «Штурм» (Ріпки).
2003–2006 рр. – «Хвиля» (Киїнка). Двічі вигравали змагання у першій лізі обласної першості. Завершив кар’єру внаслідок важкої травми (розрив зв’язок).
У 2008–2009 рр. – старший тренер чернігівської ЛКТ. Під керівництвом Петра Євгенійовича команда виграла першість Чернігівського району 2008 р., а також турнір першої ліги обласної першості 2009 р.
15 лютого 2010 р. засновники Чернігівської районної громадської організації «Федерація футболу» обрали Петра Команду головою.

Призери змагань
під егідою ЧРГО «Федерація футболу»

2010 – 2014 рр.



Сергій ГОРОБЕЦЬ, спеціально для «Чернігівського формату»



Категорія: СПОРТ | Переглядів: 1930 | Теги: спорт, футбол, Сергій Горобець | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar