реклама партнерів:
Головна » 2015 » Лютий » 5 » Колекціонерам. Де купити туристичні марки в Чернігові?
16:09
Колекціонерам. Де купити туристичні марки в Чернігові?
Колекціонерам. Де купити туристичні марки в Чернігові? Що таке туристичні марки? Туристичні марки (скорочено ТМ) вперше з’явилися в Чехії у 1998 році й відтоді набули популярності у сотень тисяч колекціонерів Чехії, Словаччини, Польщі, Австрії – загалом п’ятнадцяти країн Європи. З 2007 року в цьому туристично-колекціонерському проекті бере участь і Україна.
ТМ – це дерев’яне кружальце із зображенням певної туристичної атракції, архітектурної, історичної або природної пам’ятки. Це може бути замок, монастир, храм, музей, пам’ятник, вершина гори, національний парк тощо. ТМ принципово відрізняється від звичайного сувеніра тим, що виконує роль трофея – підтвердження того, що мандрівник відвідав даний об’єкт, адже в іншому місці придбати її неможливо. Так, ТМ, присвячену музею «Писанка» у Коломиї, можна придбати лише у цьому музеї і більше ніде.
Кожна ТМ має свій номер, а разом вони утворюють систему з кількох сотень туристично-маркових місць по всій країні. Подорожуючи, мандрівники-колекціонери одночасно збирають ТМ і беруть участь у колекційній грі. Нині в Україні діє майже 250 ТМ-місць, а в перспективі система має охопити всі туристично цікаві об’єкти країни.

Де можна купити в Чернігові туристичні марки?
За правилами проекту кожна ТМ має продаватися щонайближче до зображеного на ній об’єкту: у квитковій касі, сувенірній крамниці, церковній лавці, турінфоцентрі тощо, або ж, коли таких зручних місць немає – у кав’ярні, готелі…
В Чернігові туристичні марки можна купити в сувенірному кіоску на Валу (навпроти аптеки). Тут продаються такі ТМ:











Детальніше про проект «Туристичні марки – Україна» дізнайтеся на сайті http://www.turystycni-marky.com.ua/ua/nashi-novini-3/



Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 2158 | Теги: колекціонер, Чернігів, туристичні марки | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar