реклама партнерів:
Головна » 2015 » Лютий » 24 » Міліція затримала підозрюваного у вбивстві пенсіонерки. Фото
13:36
Міліція затримала підозрюваного у вбивстві пенсіонерки. Фото
Міліція затримала підозрюваного у вбивстві пенсіонерки. Фото Співробітники Бобровицького райвідділу спільно з колегами з УМВС в Чернігівській області затримали негідника, який позбавив життя 78-річну бабусю, обікрав її помешкання та ще дві сусідні дачі, повідомляє прес-служба УМВС України в Чернігівській області.
Як розповів начальник Бобровицького райвідділу УМВС в Чернігівській області підполковник міліції Ігор Пузіков, до правоохоронців надійшло повідомлення від мешканця Бобровицького району, що за місцем мешкання 78-річної матері він виявив її труп зі слідами насильницької смерті.
На місце пригоди виїхали керівництво та слідчо-оперативна група райвідділу, а також допомогти колегам прибули оперативники карного розшуку з обласного управління міліції. Почалася копітка робота з аналізу речових доказів, пошуку свідків та встановлення особи злочинця. Були організовані подворові обходи та перевірка підоблікового елементу. Під час огляду місця події було встановлено, що з будинку потерпілої зникли спиртні напої, годинник та мобільний телефон. Зловмисник навіть забрав скарбничку з дрібними грошима.
Доки тривали розшукові заходи, зранку 21 лютого до райвідділу надійшла інформація про виявлення трупа невідомого чоловіка в дачному будинку. Небіжчиком виявися 22-річний житель Бобровицького району. Власник дачі зазначив, що після виявлення тіла небіжчика він оглянув будиночок і не знайшов деяких своїх речей і травматичного пістолету марки «Шмайсер». За попередньою інформацією, потерпілий загинув саме від кулі, випущеної зі «Шмайсера».
Згодом заходи, які проводили районні та обласні оперативники, дали свій результат, підозрюваного у вбивстві бабусі було встановлено, ним виявися 28-річний місцевий житель, раніше судимий за крадіжки. Знайшли його ще на одній дачі, де він переховувався від правоохоронців. У затриманого виявили та вилучили речі, викрадені з попереднього дачного будинку, а також скарбничку з будинку загиблої пенсіонерки та пістолет марки «Шмайсер».
Правоохоронцям затриманий зізнався, що, перебуваючи в стані сп’яніння, прийшов до старенької по спиртне, а коли та відмовила, вдарив її металевим кутником. Після цього зайшов до кімнати, взяв два літри самогону, інші спиртні напої, харчі та пішов геть. Дорогою зустрів знайомого (нині покійного), з яким удвох і вирушили до найближчої дачі, яку зламали та залізли всередину, де розпивали спиртні напої. За словами затриманого, загиблий сам вкоротив собі віку, вистріливши зі знайденого в будинку пістолета в скроню (наразі ця версія перевіряється правоохоронцями).
Як зазначив начальник Бобровицького райвідділу Ігор Пузіков, за фактом вбивства відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (навмисне вбивство), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.
Також відкрите провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище), що карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.
Наразі підозрюваний в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України поміщений до ізолятора тимчасового тримання Бобровицького РВ УМВС, йому оголошено про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України (навмисне вбивство).
Вилучений пістолет переданий на експертизу до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС. Вирішується питання щодо відкриття провадження ще й за ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне проводження зі зброєю). Також проводиться низка експертиз щодо факту загибелі 22-річного чоловіка.
Досудове розслідування триває.





Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 1110 | Теги: Бобровиця, Кримінал, вбивство, пенсіонерка | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar