реклама партнерів:
Головна » 2023 » Травень » 7 » на Чернігівщині працюють мобільні медичні команди
19:06
на Чернігівщині працюють мобільні медичні команди
на Чернігівщині працюють мобільні медичні команди Спільний проєкт ГО «Академія Сімейної Медицини України» та бюро ВООЗ стартував у квітні і триватиме до жовтня 2023 року. Його мета – забезпечити доступність медичної допомоги для населення у віддалених та важкодоступних районах. Наразі мобільні медичні команди працюють в п’яти областях: Чернігівській, Сумській, Харківській, Черкаській та Запорізькій.

«Продовження цього проєкту дасть можливість забезпечити мешканців віддалених населених пунктів якісною та доступною медичною допомогою. Зокрема ГО «Академія Сімейної Медицини України» активно допомагає Чернігівському ЦПМСД медикаментами, діагностичним обладнанням та оплатою витрат на паливо для виїздів медичних працівників», − наголосила заступниця начальника ОВА Жанна Шерстюк.

Виїзди медичних працівників здійснюються за попередніми заявками голів громад. Їх розклад можна уточнити в старостатах.

Варто зазначити, фахівці мобільних медичних команд надають широкий спектр медичних послуг. Серед них загальні консультації, діагностичні послуги, лікування та профілактичні заходи. За потреби пацієнтам надають безкоштовні медикаменти.

Крім того, проєкт сприяє покращенню обізнаності населення щодо превентивних заходів та гігієнічних практик. Його реалізація є важливим кроком до зменшення поширення захворювань та покращення загальний стан здоров'я населення у віддалених районах області.

Джерело: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації




Категорія: Медицина | Переглядів: 1774 | Теги: медицина, Чернігівщина, мобільні групи | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar