реклама партнерів:
Головна » 2016 » Квітень » 10 » На Чернігівщині триває об’єднання територіальних громад
14:53
На Чернігівщині триває об’єднання територіальних громад
На Чернігівщині триває об’єднання територіальних громад Пережити процес децентралізації місцевим громадам допомагають консультанти Офісу реформ. Про це йшлося сьогодні на прес-конференції "Як в області реалізується реформа місцевого самоврядування. Діяльність Офісу реформ у Чернігівській області".

До основних завдань Офісу належить співпраця з органами місцевого самоврядування у напрямку реалізації реформ, надання консультацій з правових, бюджетних питань, юридичний супровід процесу та інше.

— Всі 159 молодих громад в Україні, станом на 1 січня, перейшли на прямі міжбюджетні відносини з державою. Тобто вийшли з-під юрисдикції районних рад та адміністрацій. Ці громади напряму отримують освітню, медичну субвенції та дотації, реалізують свої виконавчі функції, — зазначив регіональний консультант з бюджетних питань Микола Силенко.

За рік роботи Офісу реформ на Чернігівщині було створено 5 об’єднаних територіальних громад: Вертіївська, Макіївська, Деснянська, Парафіївська, Кіптівська. Їх цьогорічні бюджети утричі перевищують попередні, ті, що були до об’єднання. На покращення інфраструктури для них у держбюджеті передбачено близько 32 мільйонів гривень.

— Чому ми об’єднались? Кіпті були самодостатньою громадою з бюджетом майже в 2,5 мільйона, якого вистачало на все. І хоча можливості населених пунктів різні — це все наші люди, наші сусіди. Тому, думаю, рухатись разом у перспективі нам буде легше, - доповнив голова Кіптівської об’єднаної громади Володимир Кучма.

На сьогодні до об’єднання вже готові Талалаївська, Лосинівська, Батуринська, Мринська, Остерська громади. Перші кроки в цьому напрямку вже роблять Гончарівська та Холминська.

Учасники прес-конференції висловили переконання, що децентралізація – процес болісний, проте незворотній. Крім того, він, можливо, вдихне нове життя в українські села.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю облдержадміністрації




Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 878 | Теги: Чернігівщина, реформи, децентралізація | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar