реклама партнерів:
Головна » 2015 » Вересень » 16 » На Чернігівщині від вибуху гранати загинуло дві людини
17:06
На Чернігівщині від вибуху гранати загинуло дві людини
На Чернігівщині від вибуху гранати загинуло дві людини На Чернігівщині демобілізований боєць підірвався на привезеній з фронту гранаті. Крім нього, від вибуху загинула місцева жителька, в будинку якої відбувалося застілля з нагоди повернення односельця з війни.
Про це повідомляє УМВС України в Чернігівській області
15 вересня до чергової частини Козелецького райвідділ міліції УМВС України в Чернігівській області надійшло повідомлення від одного з сільських голів району. Жінка повідомила, що в одному з будинків їхнього села виявлені тіла двох місцевих жителів – демобілізованого бійця, що повернувся з війни, та місцевої жительки. Напередодні увечері селяни чули звук, схожий на вибух.

На місце події негайно прибули слідчо-оперативні групи УМВС в Чернігівській області на чолі з керівництвом, колеги з Козелецького райвідділу, вибухотехніки з пошуковою собакою.

Оглянувши місце події, вибухотехніки підтвердили, що на ганку будинку дійсно вибухнула граната (ймовірно РГО). Від отриманих осколкових поранень на місці загинув 40-річний демобілізований снайпер мотопіхотного батальйону ЗСУ, який тільки чотири дні як повернувся з фронту, та місцева жителька, в помешканні якої відбувалося застілля.

Слідчо-оперативна група виявила кільце з чекою на столі у хаті. Натомість важіль запалу гранати знайшла пошукова собака у дворі садиби. Зібрані осколки гранати направлені на експертизу до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Чернігівській області.

Інші двоє учасників застілля розповіли, що того вечора боєць демонстрував їм привезену з фронту гранату. Достеменно сказати, що ж насправді сталося, вони не змогли, оскільки один з них пішов додому, а другий (співмешканець загиблої) спав на дивані у хаті, коли на порозі пролунав вибух.

Як би там не було, смертоносний «сувенір» забрав життя двох людей - воїна, що рік воював на Донбасі, та матері трьох дітей. Також у сумці загиблого бійця міліція виявила півсотні набоїв до вогнепальної зброї.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за пунктом 1 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство двох або більше осіб). Триває досудове розслідування.

Міліція закликає військовослужбовців Збройних Сил України, бійців добровольчих батальйонів та волонтерів замислитися над наслідками привезення з фронту гранат, набоїв та різного роду боєприпасів. Не варто піддавати загрозі власне життя та життя ваших рідних і друзів. Ціна хизування військовими трофеями може виявитися занадто високою, а каяття – запізнілим.

Якщо ж ви все-таки маєте вдома ці заборонені речі, міліція закликає здати їх в рамках операції «Зброя та вибухівка», знявши з себе відповідальність за незаконне зберігання зброї та боєприпасів.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 958 | Теги: Чернігівщина, АТО, демобілізований, Граната | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar