реклама партнерів:
Головна » 2015 » Вересень » 8 » На Чернігівщині знову зафіксовано африканську чуму свиней
17:33
На Чернігівщині знову зафіксовано африканську чуму свиней
На Чернігівщині знову зафіксовано африканську чуму свиней Міліція бере участь в заходах з ліквідації спалаху африканської чуми свиней в Ічнянському районі.
Про це повідомляє прес-служба УМВС України в Чернігівській області
До чергової частини звернувся в.о. головного лікаря ветеринарної медицини в Ічнянському районі Чернігівської області і повідомив, що в одному з приватних господарств села Максимівка виявлено факт захворювання свиней з клінічними ознаками захворювання на африканську чуму свиней.

Ветеринарною службою були відібрані зразки патологічного матеріалу з даного господарства та направлено до Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарних експертиз м. Києва.

Згідно з висновками у наданих зразках виявлено вірус африканської чуми свиней. Станом на 5 вересня у господарстві загинуло 8 голів свиней.

5 вересня в Ічнянській РДА відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Ічнянській районній державній адміністрації, на якій розроблено та затверджено план щодо профілактики, недопущення поширення та ліквідації захворювання африканською чумою свиней в районі.

Виставлено ветеринарно-міліцейський пост на в’їзді в с. Максимівка, створена робоча група з працівників Ічнянського РВ УМВС, Державної служби з надзвичайних ситуацій та ветеринарної служби для знищення всіх свиней у господарствах с. Максимівка та огляду господарств у с. Рожнівка.

Наразі проводиться огляд господарств разом з представниками зазначених служб, силами співробітників Ічнянського РВ УМВС виставлено пост. В робочій групі зі знищення свиней задіяні працівники міліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій та ветеринарної служби.
Ситуація в зоні спалаху епізоотії контрольована.



Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 1283 | Теги: африканська чума, Ічнянщина, свині | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar