реклама партнерів:
Головна » 2020 » Січень » 16 » На карантин до чернігівської ветлікарні потрапив кажан
20:32
На карантин до чернігівської ветлікарні потрапив кажан
На карантин до чернігівської ветлікарні потрапив кажан Майже два тижні у Чернігівській міській державній лікарні ветеринарної медицини, що по вулиці 1-ого Травня, перебуває незвичний пацієнт – летюча миша. А потрапила вона туди з балкону чернігівської багатоповерхівки, розповідає начальник лікарні Сергій Горянський: «29 грудня до чергового лікаря зателефонувала жителька обласного центу і повідомила, що виявила на своєму балконі сплячого кажана. Коли знімала його, щоб показати дітям, той її укусив. Згідно з правилами, якщо є звернення щодо укусів тварин, ми повинні реагувати таким чином: забираємо тварину і застосовуємо до неї карантин – перевіряємо на сказ. А оскільки захворіти на нього може будь-яка теплокровна тварина, як-то миша, щур, морська свинка і навіть хом’ячок, ми повинні вживати необхідні заходи».
За словами Сергія Горянського, необхідні 10 днів карантину кажан благополучно пережив, перебуваючи в акваріумі у напівсонному стані. Мабуть, тому відмовлявся від їжі, висловлює припущення лікар, на відміну від попереднього подібного пацієнта: «За останні чотири тижні це вже друга летюча миша, яка потрапила до нас на карантин. Першу випустили на волю напередодні Нового Року. А приніс її до лікарні чернігівець, до якого тваринка одного вечора залетіла на балкон. Він намагався її схопити і отримав укус. Той кажан був дуже активним, із задоволенням ласував хробаками, якими наші співробітники його годували. Плюсова температура на вулиці дозволила нам відпустити тваринку. Саме аномально тепла погода нинішньої зими, на мою думку, сприяє тому, що летючі миші, які цієї пори зазвичай перебувають в анабіозі, залишають місця своєї зимівлі, вирушають на полювання і потрапляють у людські помешкання».
Тож варто бути обережними під час зустрічі з такими несподіваними гостями, застерігає Сергій Горянський, так само, як і з будь-якими іншими тваринами, особливо вуличними: «Протягом минулого року у нашому закладі пройшли через карантин близько 500 собак і котів, більшість з яких були безпритульними. Тому не наражайтеся на небезпеку, намагайтесь уникати контактів з незнайомими вам тваринами, адже сказ – дуже небезпечне захворювання, яке призводить навіть до летальних випадків. А попередити його можуть лише профілактичні щеплення як домашніх улюбленців, так і тих, що перебувають під опікою у волонтерів».
Джерело: Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області



Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 8488 | Теги: Чернігів, кажан, ветлікарня | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar