реклама партнерів:
Головна » 2019 » Вересень » 11 » На Новгород-Сіверщині створюється ландшафтний заказник «Мурав’ївський»
19:40
На Новгород-Сіверщині створюється ландшафтний заказник «Мурав’ївський»
На Новгород-Сіверщині створюється ландшафтний заказник «Мурав’ївський» 10 вересня президент України підписав Указ «Про території та об’єкти природно-заповідного фонду загальнодержавного значення», де йдеться про оголошення на Новгород-Сіверщині ландшафтного заказника «Мурав’ївський».

Згаданий заказник загальнодержавного значення створюється з метою збереження та відтворення цінних природних комплексів, різноманітності ландшафтів, генофонду рослинного і тваринного світу, збереження у природному стані окремих унікальних природних утворень, відповідно до статті 53 Закону України «Про природно-заповідний фонд України».

Площа заказника: 1095,6832 гектара земель державної власності, у тому числі: 721,2832 гектара земель запасу сільськогосподарського призначення і 374,4 гектара земель запасу лісогосподарського призначення та водного фонду, які розташовані за межами сіл Грем’яч та Кам’янська Слобода.

Стисла характеристика: цінний заплавний комплекс річки Десна із видами, занесеними до Червоної книги України, у тому числі плавун щитолистий, півники сибірські, верба Старке, лелека чорний, шуліка чорний, кулик-сорока.



Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 1384 | Теги: Мурав’ївський, природний заказник, Новгород-Сіверщина | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar