реклама партнерів:
Головна » 2018 » Січень » 9 » На Спаському соборі меморіальну дошку про «возз’єднання» України з Росією тимчасово демонтовано
20:19
На Спаському соборі меморіальну дошку про «возз’єднання» України з Росією тимчасово демонтовано
На Спаському соборі меморіальну дошку про «возз’єднання» України з Росією тимчасово демонтовано Як вже повідомлялося, 8 січня у Чернігові на Спасо-Преображенському соборі (охор. № 811) виявлено акт вандалізму: обмальовано червоною фарбою охоронну дошку (вона підтверджує історичну цінність пам’ятки, яка знаходиться під охороною держави) і меморіальну дошку з написом: «В цьому соборі 28 січня 1654 р. чернігівці одностайно схвалили історичне рішення про возз’єднання України з Росією».

Сьогодні, 9 січня, для очищення від фарби тимчасово демонтовано зазначену меморіальну дошку, яка є пам’яткою місцевого значення (охор. № 42) та знаходиться під охороною держави відповідно до рішення виконавчого комітету Чернігівської обласної ради народних депутатів від 26.03.1984 р. № 118, інформує «Європейська Україна».

Спасо-Преображенський собор — один з найдавніших храмів Русі (ХІ ст.), пам’ятка архітектури національного значення. Він входить до цілісного майнового комплексу Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній», переданий у користування Українській православній церкві Московського патріархату.



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 1600 | Теги: вандалізм, Спасо-Преображенський собор, Україна і Росія | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar